Politerno > Україна і світ > У Луцьку терорист захопив автобус із 20 заручниками – реакція Зеленського

У Луцьку терорист захопив автобус із 20 заручниками – реакція Зеленського

  • 21 Липня, 2020
  • 1108 Переглядів
  • 0

Вранці 21 липня у центрі Луцька чоловік забарикадувався в автобусі Берестечко-Краснилівка із заручниками.

Про це повідомляє Суспільне

Як розповів начальник обласного управління поліції Юрій Крошко, до операції залучили антитерористичний центр СБУ. З його слів у автобусі забарикадувався чоловік, який і здійснював постріли. 

Поліція повідомляє, що вранці надійшло повідомлення на лінію 102 про те, що у центрі Луцька чоловік захопив автобус із близько 20 заручниками, при собі має вибухівку та зброю. 

Наразі відомо, що чоловік висунув правоохоронцям свої умови. З ним ведуться перемовини. Із захопником зв’язуються телефоном. Як встановили у поліції на своїй сторінці у соцмережах чоловік постійно пише про (дослівно): “Невдоволення системою в Україні”.

За словами керівника місцевої поліції, чоловік опублікував у соцмережах пост з невдоволенням системою, уточнених вимог та претензій зловмисник не висуває. Поліціянти ведуть перемовини та намагаються обмежити доступ цивільних у центральну частину міста.

До мешканців та гостей міста звертаються з проханням поставитись із розумінням та заради власної безпеки не йти та не їхати у центр Луцька.

Близько 10:10 у центрі пролунала автоматна черга.

На склі автобуса видно сліди від куль.

В Службі безпекии України УП повідомили, що це не навчання.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що тримає під особистим контролем перебіг подій у Луцьку.

“Тривожні новини з Луцька. Вранці, о 9:25, до місцевої поліції зателефонував громадянин, який повідомив про те, що захопив автобус із заручниками. Було чутно постріли, автобус пошкоджено. Наразі введено поліцейську операцію “Заручник”, а СБУ ввела план “Бумеранг”. Робиться все, щоб ситуацію було врегульовано без жертв. Тримаю перебіг подій під особистим контролем”, – зазначив президент.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE