Politerno > Україна і світ > Франція отримала “чорні скриньки” збитого в Ірані літака МАУ і успішно завантажили дані

Франція отримала “чорні скриньки” збитого в Ірані літака МАУ і успішно завантажили дані

  • 20 Липня, 2020
  • 1127 Переглядів
  • 0

Іранські інформаційні агентства повідомили 18 липня, що «чорний ящик» збитого в січні над Тегераном українського пасажирського літака МАУ відправлений до Франції для розшифровки. 

Про це повідомило AP .

Бортовий самописець прибув в Францію в п’ятницю, 17 липня. Заявлялось, що роботу над ним повинні почати в найближчий понеділок.

20 липня експерти Бюро розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації Франції (BEA) змогли завантажити дані з “чорної скриньки” збитого в Ірані літака МАУ.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це йдеться в повідомленні BEA в Twitter.

“Дані Boeing 737 UR-PSR МАУ PS752 /дані CVR (записи переговорів в кабіні – ред.) – включаючи саму подію – були успішно завантажені BEA/ Дані передані іранському AAIB (Бюро з розслідування авіаційних подій – ред.)”, – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється про початок технічної роботи з реєстратором даних польотів (FDR). “Візуальний огляд, оцінка та відкриття/ Комунікація від імені іранського AAIB”, – йдеться у повідомленні.

Як відомо, в роботі з розшифровки самописців візьмуть участь представники кількох організацій, в тому числі МАУ, а також слідчі з України, Швеції, США, Великої Британії і Канади.

Нагадаємо, український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS752 Тегеран – Київ, було збито у ніч на 8 січня 2020 року незабаром після зльоту. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

Іран спершу називав причиною катастрофи технічні проблеми, але згодом визнав що літак збили військові – “через людську помилку”.

Глава МЗС Дмитро Кулеба  заявив, що, на думку України, наразі зарано говорити про людську помилку як основну причину збиття українського лайнера МАУ, як про це каже Іран.

Міністерство закордонних справ вважає, що суперечка з Іраном через збитий літак МАУ завершиться позовом до Міжнародного суду ООН.

Нагадаємо, український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран – Київ, розбився незабаром після зльоту 8 січня.

У наслідок катастрофи загинуло 147 громадян Ірану і 32 іноземці, серед яких було 11 українців – 2 пасажирів та 9 членів екіпажу.

В авіакомпанії МАУ заявляють про справність літака Boeing 737-800, що розбився в Ірані, і не припускають помилку екіпажу.

Іран офіційно визнав, що помилково збив ракетою літак МАУ.

Президент Ірану Хасан Рухані виступив із заявою про те, що країна “глибоко шкодує про цю трагічну помилку”. Він також заявив, що дії військових, які призвели до загибелі українського лайнера, будуть розслідуватися.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна очікує від Ірану притягнення винних до відповідальності, повернення тіл загиблих, виплат компенсацій та офіційних вибачень по дипломатичних каналах.

Секретар РНБО Олексій Данілов коментарі ВВС Україна заявив, що Україна мала докази ракетного удару по літаку МАУ в Ірані ще до того, як відповідну інформацію оприлюднили партнери з інших країн.

Командувач аерокосмічними силами Корпусу Вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде узяв на себе всю відповідальність за катастрофу літака МАУ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE