Politerno > Україна і світ > Зеленським все більше не задоволені, “Слуга народу” тримає лідерство серед партій, а “Голос” не долає бар’єр

Зеленським все більше не задоволені, “Слуга народу” тримає лідерство серед партій, а “Голос” не долає бар’єр

  • 21 Липня, 2020
  • 746 Переглядів
  • 0

Серед представників влади найкраще українці оцінюють роботу президента Володимира Зеленського, водночас майже 60% опитаних не задоволені діяльністю глави держави.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг” 16-17 липня 2020 року на тему: “Рік від виборів Верховної Ради: оцінки громадян”.

Серед очільників держави опитані відносно краще оцінюють роботу президента Зеленського (37% опитаних задоволені діяльністю глави держави, 59% – дають протилежні оцінки).

Роботою голови Верховної Ради Разумкова задоволені 25%, не задоволені – 57%. Діяльністю Прем’єр-міністра Шмигаля задоволені лише 16%, не задоволені – 65% опитаних”

Серед парламентських фракцій відносно кращі оцінки отримала фракція партії “Слуга народу” (рівень задоволеності серед усіх – 32%, серед виборців партії – 90%).

Діяльністю фракцій партій “Опозиційна платформа – За життя”, “Європейська солідарність” та “Батьківщина” задоволені приблизно чверть опитаних, не задоволені – близько 70%. Діяльністю фракції партії “Голос” задоволені 17%, не задоволені – 73% респондентів.

Показовим є віковий розподіл оцінок фракцій – молодь відносно більше задоволена діяльністю фракції “Слуга народу”, старші – фракцій партій “Опозиційна платформа – За життя”, “Європейська солідарність” та “Батьківщина”.

У рейтингу політичних сил на виборах до Верховної Ради лідером є партія “Слуга народу” за яку готові проголосувати 27,9% тих, хто визначився і має намір прийти на вибори.

Партію “Опозиційна платформа – За життя” підтримують 18,0%, партію “Європейська солідарність” – 14,7%, партію “Батьківщина” – 11,4%, Радикальну партію Ляшка – 5,2%.

За партію “Сила і честь” готові проголосувати 4,3%, за партію Шарія – 3,4%, за партію “Українська стратегія Гройсмана” – 3,3%, за партію ВО “Свобода” – 3,2%, за партію “Голос” – 3,1%.

Рейтинг інших політичних сил – нижче 2%.

При цьому рейтинг партії “Слуга народу” різко впав від минулорічних виборів, а рейтинги інших парламентських партій, крім “Голосу”, дещо виросли.

Опитування проводилося методом опитування CATI (computer-assisted telephone interviews -телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів соіологи опитали 2000 респондентів віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%. Терміни проведення: 16-17 липня 2020 р.

Нагадаємо, за даними спільного дослідження Центру Разумкова та фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва” президент Володимир Зеленський має найвищей рівень довіри (44%), проте не довіряє йому 49%, що робить баланс довіри і недовіри негативним.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE