Politerno > Україна і світ > Парламент підтримав зниження “зеленого” тарифу

Парламент підтримав зниження “зеленого” тарифу

  • 21 Липня, 2020
  • 903 Переглядів
  • 0

Народні депутати прийняли в цілому законопроєкт №3658 щодо удосконалення умов підтримки виробництва електроенергії з альтернативних джерел, який покликаний знизити та реструктуризувати “зелений” тариф.

За відповідне рішення проголосували 288 депутатів.

Також народні депутати підтримали три правки до законопроєкту (№1203, №881, №939), які запропонував комітет ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Нагадаємо, багатомісячний переговорний процес між інвесторами в поновлювані джерела енергії і Кабміном закінчився підписанням меморандуму про взаєморозуміння, пункти якого лягли в законопроект №3658. Даний законопроект був проголосований в першому читанні 3 липня, проте існує ризик, що він не буде прийнятий у другому читанні і в цілому до осені нинішнього року, що обернеться дефолтом численних юридичних осіб, які є власниками “зелених” електростанцій. 

У Мережу потрапило листування, імовірно, між Андрієм Герус та Ігорем Палицею. Нардепи обговорювали варіанти зниження “зелених” тарифів, при цьому Герус пропонував знизити тариф на 50% для сонячних електростанцій і на 40% для вітрових. Також Герус вказував, що держава може викупити ті електростанції, власники яких не погодяться з одностороннім зниженням тарифів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE