Politerno > Україна і світ > “Імперіал Тобакко” сплатила 460 млн грн штрафу: АМКУ сподівається, що й інші фігуранти змови вчинять так само

“Імперіал Тобакко” сплатила 460 млн грн штрафу: АМКУ сподівається, що й інші фігуранти змови вчинять так само

  • 24 Липня, 2020
  • 1350 Переглядів
  • 0

Група компаній “Імперіал Тобакко”, до якої входять “Імперіал Тобакко Юкрейн” і “Імперіал Тобакко Продакшн Україна”, сплатила накладений АМКУ штраф на загальну суму майже 460 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужбу АМКУ.

20 липня Господарський суд Києва відхилив позов компаній Імперіал Тобакко Юкрейн і Імперіал Тобакко Продакшн Україна про визнання частково недійсними вимоги антимонопольного комітету про стягнення штрафів за монопольну змову. 

В результаті група компаній Імперіал Тобакко сплатила штраф в розмірі 460 млн грн.

“Відповідне рішення Комітет прийняв 10 жовтня 2019 року в рамках справи про змову між монопольним дистриб’ютором цигарок та виробниками тютюнової продукції. Загальна сума штрафів, яка була накладена на всіх учасників змови, сягнула 6,5 мільярда доларів”, – йдеться в повідомленні.

Антимонопольний комітет України позитивно оцінює рішення групи компаній “Імперіал Тобакко” не затягувати далі судову тяганину та сплатити штраф за порушення конкурентного законодавства.

У АМКУ сподіваються, що й інші фігуранти наслідуватимуть цей приклад.

Нагадаємо, рішенням від 10 жовтня визнано, що ТОВ “Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб’юшн”, ПрАТ “Філіп Морріс Україна”, ПАТ “Джей Ті Інтернешнл Україна”, ПрАТ “Джей Ті Інтернешнл Компані Україна”, ПАТ “Імперіал Тобакко Продакшн Україна”, ПзІІ “Імперіал Тобако Юкрейн”, ТОВ “Бритіш Американ Тобакко Сейлз Енд Маркетинг Україна”, ПрАТ “А/Т тютюнова компанія “В.А.Т.-Прилуки”, ТОВ “ТЕДІС Україна” вчинили порушення, передбачене пунктом 5 частини другої статті 6 та пунктом 1 статті 50 Закону України “Про захист економічної конкуренції”, у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються обмеження доступу інших суб’єктів господарювання (покупців) на ринок первинного продажу виробниками сигарет.

Як повідомлялося, 15 липня Господарським судом Києва було відкрито провадження за позовом АМКУ до монополіста ринку дистрибуції тютюнових виробів в Україні – ТОВ “Тедіс Україна” і чотирьох груп компаній виробників тютюнових виробів про стягнення накладених штрафів на загальну суму 6,5 млрд грн.

На початку липня голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв написав заяву спікеру Верховної Ради Дмитру Разумкову про відкликання своєї заяви про відставку.

За даними редактора Цензор.нет Юрія Бутусова, заяву про відставку Терентьєв написав в Офісі президента під тиском самого Володимира Зеленського.

Бутусов заявив, що на звільненого з посади голову АМКУ тиснули з відставкою, бо президент Володимир Зеленський став на бік цигаркового монополіста “Тедіс”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE