Politerno > Україна і світ > Суд заарештував рахунки тютюнового монополіста “Тедіс Україна”, – АМКУ

Суд заарештував рахунки тютюнового монополіста “Тедіс Україна”, – АМКУ

  • 15 Липня, 2020
  • 957 Переглядів
  • 0

Господарським судом Києва відкрито провадження за позовом АМКУ до монополіста ринку дистрибуції тютюнових виробів в Україні – ТОВ “Тедіс Україна” і чотирьох груп компаній виробників тютюнових виробів про стягнення накладених штрафів на загальну суму 6,5 млрд грн.

Як повідомляє прес-служба АМКУ, справу призначено до розгляду на судовому засіданні 10 серпня.

“У межах поданого позову судом частково задоволено заяву АМКУ про забезпечення позову та накладено арешт на грошові кошти ТОВ” Тедіс Україна “в банківських установах… В даний час Антимонопольним комітетом України отримано ухвалу Господарського суду про забезпечення позову, яке в установленому чинним законодавством порядку буде направлено для негайного виконання в органи примусового виконання рішень Міністерства юстиції”, – сказано в повідомленні.

Рішення про відкриття провадження і забезпечення позову прийнято господарським судом без виклику представників АМКУ та відповідачів і оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень 13 липня.

В АМКУ пояснили, що протягом встановленого законодавством строку для сплати накладеного штрафу “Тедіс-Україна” і тютюнові компанії не сплатили накладений на них штраф у добровільному порядку, в зв’язку з чим АМКУ звернувся до господарського суду за примусовим стягненням накладеного штрафу до державного бюджету.

Як відомо, в жовтні 2019 року Антимонопольний комітет України оштрафував на 6,5 млрд грн чотирьох найбільших виробників тютюнових виробів і “Тедіс Україна”. У тому числі остання компанія була оштрафована на 3,4 млрд грн.

АМКУ визнав, що монополія “Тедіс Україна” на ринку дистрибуції протиправно виникла в результаті узгоджених дій цієї компанії і тютюнових компаній-виробників, і наклав на порушників антимонопольного законодавства штраф.

Антимонопольний комітет також рекомендував компаніям “Філіп Морріс”, “Брітіш Американ Тобакко”, “Джей Ті” і “Імперіал Тобакко” вжити заходів щодо обмеження монополізму та розвитку конкуренції на ринку дистрибуції сигарет.

Нагадаємо, редактор видання Цензор.нет Юрій Бутусов заявив, що на звільненого з посади голову АМКУ тиснули з відставкою, бо президент Володимир Зеленський став на бік цигаркового монополіста “Тедіс”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE