Politerno > Україна і світ > ЄС стурбований змінами до закону про держзакупівлі

ЄС стурбований змінами до закону про держзакупівлі

  • 25 Липня, 2020
  • 547 Переглядів
  • 0

Євросоюз стурбований змінами до закону про держзакупівлі, в плані обмеження доступу до публічних закупівель для продукції машинобудування, якщо хоча б частина компонентів не буде вироблена в Україні.

Про це йдеться у відповіді представництва ЄС у Києві на запит DW.

За інформацією видання, позиція дипломатичній місії така, що ці документи однозначно порушуватимуть принцип недискримінації, закладений в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС, а також у зобов’язаннях України в рамках Світової організації торгівлі. 

“Хоча бажання підтримати вітчизняну промисловість є зрозумілим, особливо з огляду на економічні труднощі через пандемію СOVID-19, є інші способи це робити, не порушуючи засад вільної конкуренції у відносинах з країнами ЄС та іншими членами СОТ”, – заявили у представництві ЄС.

Слід зазначити, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що законопроєкт №3739 про зміну правил державних закупівель продукції машинобудування, що має надає преференції продукції з локалізованим виробництвом, не відповідає Угоді про асоціацію з ЄС, а також іншим зобов’язанням України та потребує змін.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE