Politerno > Україна і світ > Хомчак і Міноборони зробили заяви щодо повного та всеосяжного режиму припинення вогню

Хомчак і Міноборони зробили заяви щодо повного та всеосяжного режиму припинення вогню

  • 26 Липня, 2020
  • 937 Переглядів
  • 0

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак закликає не піддаватися на інформаційні провокації і гібридні прояви паніки у зв’язку з домовленостями про всеосяжне припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі з 27 липня.

Про це інформує Генштаб ЗСУ у фейсбуці.

“Другий день поспіль працюю в районі проведення операції Об’єднаних сил і задоволений перебігом підготовки до повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування”, – йдеться в заяві Хомчака.

Головнокомандувач ЗСУ ще раз наголосив, що заходи повного і всеосяжного припинення вогню не позбавляють військовослужбовців, у разі порушення домовленостей противником, права діяти відповідно до норм міжнародного права і національного законодавства України в разі не лише наступальних, але і провокаційних дій, проведення диверсійно-розвідувальних операцій і створення загрози життю та здоров’ю військовослужбовців, цивільного населення, пошкодження або знищення інфраструктури.

У цьому контексті генерал-полковник Хомчак нагадав, що Збройні сили України готові дати належну відсіч противнику в разі порушення домовленостей, для цього створено відповідні додаткові резерви.

“Закликаю не піддаватися на керовані провокації, гібридні прояви паніки, зберігати спокій і об’єднуватися навколо свого війська і своїх захисників. Збройні сили України завжди будуть вірними присязі українському народу і, сподіваюся, що ця масштабна фундаментальна спроба забезпечити глобальне перемир’я дасть можливість нашим політикам і дипломатам, зміцнюючи обороноздатність держави, рухатися далі для досягнення довгоочікуваного миру”, – йдеться у заяві Хомчака.

У заяві Міністерства оборони України зазначається, що повний і всеосяжний режим припинення вогню на Донбасі буде реалізовано лише за умови дотримання принципів угоди, які зафіксовано з участю представників ОБСЄ.

“Збройні сили України будуть дотримуватися досягнутих політичних домовленостей і діятимуть відповідно до міжнародних миротворчих практик”, – підкреслили в Міноборони.

В українському оборонному відомстві звертають увагу на те, що заходи повного та всеосяжного припинення вогню не позбавляють військовослужбовців, у разі порушення домовленостей противником, діяти відповідно до норм міжнародного права та національного законодавства України у разі не лише наступальних, але й провокаційних дій, проведення диверсійно-розвідувальних операцій та створення загрози життю і здоров’ю військовослужбовців, цивільного населення, пошкодження або знищення інфраструктури.

ЗСУ готові дати належну відсіч противнику в разі порушення домовленостей, для цього Генеральним штабом створені відповідні додаткові резерви, зазначили в МО.

“В ефективній реалізації домовленостей, що набирають чинності 27 липня, зацікавлені всі, хто бажає миру і територіальної цілісності нашої країни. Українські воїни є і будуть на передовій, де кується наша спільна перемога. Вони докладуть всіх зусиль для реалізації мирних планів політичного керівництва України”, – йдеться у заяві.

Нагадаємо, Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на сході України досягла угоди про те, що з 00:01 27 липня 2020 року мають дотримуватися режиму повного і всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

Бойовики ОРДО отримали наказ про повне припинення вогню на Донбасі з 27 липня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE