Politerno > Україна і світ > Уряд схвалив кандидатуру підприємця на голову Кіровоградської ОДА

Уряд схвалив кандидатуру підприємця на голову Кіровоградської ОДА

  • 5 Серпня, 2020
  • 626 Переглядів
  • 0

Кабмін погодив призначення Валерія Міщенка на посаду голови Кіровоградської облдержадміністрації.

Під час виступу на засіданні Кабінету міністрів Міщенко сказав, що в першу чергу “треба розібратися з фінансовими потоками: куди вони йдуть і як ефективно вони використовуються”.

Кандидат розповів, що він – підприємець, із 2001 року займається вирощуванням сільськогосподарських культур у Кіровоградській та Чернігівській областях.

Міщенко зазначив, що при переході на державну службу передасть свій бізнес синові, щоб не було конфлікту інтересів.

“Я бачу конфлікт інтересів. Коли мені запропонували, я сказав, що це може бути конфлікт інтересів, – але мені на це сказали, що в мене не буде конфлікту інтересів”, – сказав новий очільник ОДА.

За даними YouControl, Міщенко значиться засновником 8 компаній і керівником 2-х.

Кабмін ухвалив низку кадрових рішень: крім МІщенка, погодив Наталю Заболотну й Сергія Здітовецького на посади першого заступника і заступника голови Вінницької ОДА, а Віталія Тишечка – на посаду заступника голови Запорізької ОДА.

25  червня Кабінет міністрів погодив відставку Андрія Балоня з поста голови Кіровоградської обласної держадміністрації.

26 червня НАБУ спільно з СБУ під процесуальним керівництвом САП затримали на хабарі голову Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрія Балоня.

27 червня Вищий антикорупційний суд за клопотанням прокурора САП та детективів НАБУ обрав запобіжні заходи голові облдержадміністрації та її посадовцю, які підозрюються в отриманні неправомірної вигоди.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE