Politerno > Україна і світ > ВАКС арештував Балоня: у нього і його спільника вилучили понад 4,5 млн грн, $320 тис. і 24 тис. євро

ВАКС арештував Балоня: у нього і його спільника вилучили понад 4,5 млн грн, $320 тис. і 24 тис. євро

  • 27 Червня, 2020
  • 881 Переглядів
  • 0

Вищий антикорупційний суд за клопотанням прокурора САП та детективів НАБУ обрав запобіжні заходи голові облдержадміністрації та її посадовцю, які підозрюються в отриманні неправомірної вигоди.

Про це повідомила пресслужба САП.

Імовірно, мова йде про голову Кіровоградської ОДА Андрія Балоня, затриманого разом з спільниками під час вимагання 1,8 млн хабара.

Так, суд частково задовольнив клопотання прокурора і детективів і застосував до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави для глави ОДА в розмірі майже 10 млн грн, а для його спільника – 5 млн грн.

За інформацією НАБУ, за місцем роботи та проживання підозрюваних у хабарництві чиновників Кіровоградської ОДА вилучені великі обсяги готівки, походження якої поки невідомо. Йдеться про понад 4,5 млн грн, 320 тис. доларів США та 24 тис. євро.

Про це на сторінці в мережі “Фейсбук” повідомляє громадський активіст Андрій Лаврусь.

Наводимо його текст без змін.

“Колись Балонь казав, що Кіровоградщина депресивний регіон. Настільки депресивний, що за інформацією НАБУ, за місцем роботи та проживання підозрюваних вилучені великі обсяги готівки, походження якої наразі невідоме. Йдеться про понад 4,5 млн грн, 320 тис. дол. США, 24 тис. євро.

А уявіть скільки не знайшли…???

Балоню та Шевченку повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди. Дії обох кваліфіковано за ч.4 ст. 368 КК України.

Антикорупційний суд обрав запобіжний захід для Сергія Шевченка тримання під вартою 60 діб або 5,06 млн.грн. застави.
Андрію Балоню – під вартою на 60 діб або 10 млн.грн застави.

На завершення цієї драми, прокоментую ще один епізод, коли Балонь говорив, що про Кіровоградщину мало знають в Україні. Напевно він тоді навіть не розумів, як “прославить” нашу область. Другий день все гуде, сайти, телеканали, соцмережі. Обговорюють ганьбу колишнього посадовця. Президент також прокоментував і звільнив.
На моїй пам’яті вперше в державі взяли керівника облдержадміністрації. Прям не увійшов, а вляпався в історію!” – написав  активіст.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE