Politerno > Україна і світ > Під час протестів у Мінську загинула одна людина – Лукашенко поїхав на оглядини інвестиційного проекту

Під час протестів у Мінську загинула одна людина – Лукашенко поїхав на оглядини інвестиційного проекту

  • 10 Серпня, 2020
  • 1003 Переглядів
  • 0

Одна людина загинула і троє серйозно постраждали в результаті в’їзду автозака в натовп під час акцій протесту в Мінську.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на представника правозахисного центру “Вясна” Валентина Стефановича

“Так, є відомості про одного загиблого. Це сталося в результаті наїзду спецтранспорту на учасників акції. Три людини серйозно постраждали, один загинув у результаті черепно-мозкової травми”, – сказано у повідомленні.

Увечері 9 серпня у Мінську на проспекті Переможців автозак в’їхав у натовп протестувальників, двоє людей отримали поранення.  

Як повідомило державне інформагентство БЕЛТА, президент Білорусі Олександр Лукашенко 10 серпня поїхав в Пуховицький район Мінської області для ознайомлення з ходом реалізації інвестиційного проекту в сфері сільського господарства.

Зокрема, повідомляється, що він там знайомиться “з ходом реалізації інвестиційного проекту з організації високотехнологічного агропромислового виробництва повного циклу” в Білоруській національній біотехнологічній корпорації.

“Політика одна повинна бути – люди”, – заявив Лукашенко на БНБК.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі пройшло голосування на виборах президента.

За даними Центральної виборчої комісії, перемогу здобув Лукашенко, який керує державою вже 26 років.

Проте опозиційні екзит-поли вказують, що із величезним відривом виграла його опонентка Світлана Тихановська. Чоловіка останньої, Сергія, не допустили до виборів та кинули за грати.

Прихильники Тихановської у відповідь на офіційні результати вийшли на мітинги у Мінську та інших містах Білорусі. До їх розгону залучили ОМОН, зокрема автозак силовиків в’їхав у натовп протестувальників, а міліція стріляла гумовими кулями. 

Окрім того, влада перешкоджає доступу в інтернет та блокує найбільші новинні портали.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE