Politerno > Україна і світ > Степанов пояснив, чому нових випадків COVID більше не через тести

Степанов пояснив, чому нових випадків COVID більше не через тести

  • 10 Серпня, 2020
  • 1128 Переглядів
  • 0

Паралельно зі збільшенням виявлення хворих на коронавірусну хворобу збільшується кількість госпіталізованих із коронавірусом, тож влада готує лікарні “другої хвилі”.

“У нас зростає кількість людей, які госпіталізуються. В нас уже у Львівській області теж вона перейшла поріг щодо 50% заповненості ліжок. Звичайно, ми почали розгортати лікарні другої хвилі, і ми не можемо ставитися легковажно до COVID-19.

В нас у країні дуже багато експертів, які говорять, що “ви суттєво збільшили кількість тестувань – і у зв’язку з цим зростає кількість людей, у яких підтверджується COVID-19, а в принципі нічого страшного немає”. Ні.

Ми збільшили кількість тестувань з 200 тестувань на день на початку квітня до понад 15 тисяч на день зараз. Ми й далі буде збільшувати кількість тестувань, бо це – реальна картина.

Але окрім виявлення хворих на COVID-19 у нас збільшується кількість людей, які госпіталізуються – людей, яким потрібна медична допомога в умовах стаціонару. І це дуже тривожний сигнал”,
– заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу.

Голова МОЗ зазначив, що у лікарнях другої хвилі, які вже починають розгортати у деяких регіонах, передбачено 10 237 ліжок для госпіталізації хворих на COVID-19. Ці лікарні “другої хвилі” мають 851 реанімаційне ліжко та 1 442 апарати штучної вентиляції легень.

За 4 місяці було встановлено додатково 800 апаратів ШВЛ, до ліжок у лікарнях продовжують підводити кисень – місцевій владі доручено збільшувати кількість ліжок із підведеним киснем.

Крім того, Степанов повідомив, що влада збільшує закупівлі з держбюджету засобів індивідуального захисту для лікарень: респіраторів, рукавичок, масок.

За програмою Світового банку Україна закупить 1,2 млн штук нових тест-систем, а також додаткове обладнання у лабораторні центри, в яких робляться тестування.  

Нагадаємо, за добу 6 серпня в Україні COVID-19 підтвердили у 1 453 осіб, 33 хворих померли, 531 особа одужала.

Після того, як уряд вніс Тернопіль до “червоної зон” по рівню захворюваності на коронавірус, міський голова Сергій Надал заявив, що такі показники могли стати наслідком збільшення тестування у Тернополі.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE