Politerno > Україна і світ > Російський опозиціонер Навальний – у реанімації: в ЄС висловилися щодо ймовірного отруєння. Відео

Російський опозиціонер Навальний – у реанімації: в ЄС висловилися щодо ймовірного отруєння. Відео

  • 20 Серпня, 2020
  • 961 Переглядів
  • 0

Відомий російський опозиційний політик Олексій Навальний потрапив до реанімації з отруєнням.

Про це повідомила його речниця Кіра Ярмиш у Twitter, “Радіо Свобода“.

Олексію Навальному стало зле в літаку на рейсі з сибірського міста Томська до Москви. Літак екстрено сів у Омську, Навального на швидкій відвезли до лікарні з отруєнням.

Це сталося вранці 20 серпня.

Навальний перебуває в реанімації. Його підключили до апарату “штучного дихання”.

До лікарні викликали поліцію.

Ярмиш припускає, що політика отруїли чимось, підмішаним у чай.

“Сьогодні вранці Навальний повертався в Москву з Томська. У польоті йому стало зле. Літак екстрено сів в Омську. В Олексія токсичне отруєння. Зараз ми на швидкій їдемо в лікарню.

Рік тому, коли Олексій сидів у спецприймальнику, його отруїли. Очевидно, зараз із ним зробили те ж саме.

Ми припускаємо, що Олексія отруїли чимось, підмішаним в чай. Це було єдине, що він пив з ранку. Лікарі кажуть, що токсин швидше всмоктався через гарячу рідину. Зараз Олексій непритомний…

Олексій в реанімації…

Олексій досі непритомний, його підключили до апарату штучної вентиляції легень. У лікарню на нашу вимогу викликали поліцію”,  – повідомила Ярмиш.

Як повідомляє “Європейська правда“, верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель вимагає притягнення винних до відповідальності, якщо інформація про отруєння російського опозиціонера Алексєя Навального підтвердиться.

“Стурбований чути про ймовірне отруєння Алексєя Навального. Якщо це буде підтверджено, винні мають бути притягнуті до відповідальності”, – написав Боррель у своєму Twitter.

Він побажав російському політику якнайшвидшого і повного одужання.

Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс раніше заявив про стурбованість повідомлення щодо ймовірного отруєння Навального, а його естонський колега Урмас Рейнсалу закликав розслідувати всі обставини.

Олексій Навальний упродовж останніх років разом зі своєю командою зняв серію розслідувань про діяльність багатьох представників російської влади, зокрема, колишнього голови уряду Дмитра Медведєва, наближеного до Володимира Путіна бізнесмена Євгена Пригожина та інших.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE