Politerno > Тернопільщина > Голова ОДА виділяє 25 га землі у Білій для КП “Масив” ТМР, а рішення щодо фінансування освіти не підписує. Документ

Голова ОДА виділяє 25 га землі у Білій для КП “Масив” ТМР, а рішення щодо фінансування освіти не підписує. Документ

  • 20 Серпня, 2020
  • 4617 Переглядів
  • 0

Голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш розпорядився надати дозвіл комунальному підприємству “Масив”  Тернопільської міської ради на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) за межами населеного пункту на території Білецької сільської ради.


Читайте також:
Земля під прицілом. Хто будуватиме на ділянці садівників “Ювілейного” і чи буде на ній парк

Розглянувши клопотання КП “Масив” ТМР від 31.07.2020 та від 03.08.2020 стосовно надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок на території Білецької сільської ради Тернопільського району, керуючись статтями 17, 65, 79¹, 93, 122, 123, 134 Земельного кодексу України та кількома законами України, Володимир Труш розпорядився надати дозвіл на розроблення, з урахуванням вимог державних стандартів, норм і правил у сфері землеустрою, технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) державної власності площею 12,5000 га з кадастровим номером 6125280700:01:012:0002 та площею 12,5000 з кадастровим номером 6125280700:01:012:0003 за рахунок земель рекреаційного призначення, які знаходяться у його користуванні, за межами населеного пункту на території Білецької сільської ради Тернопільського району.

Слід зазначити, що згадане КП “Масив” Тернопільської міської ради виступає такою собі “прокладкою” для “списання” земель комунальної і державної власності з подальшим їх переросподіленням потрібним людям. Воно відоме рядом гучних скандалів, пов’язаних з кримінальними провадженнями щодо таких оборудок.

Зокрема, станом на квітень 2017 року у Головному слідчому управлінні Національної поліції України слідчою групою здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12015000000000367 від 16.06.2015 за фактом зловживання у період 2013-2015 років своїм службовим становищем службовими особами Тернопільської міської ради та комунальних підприємств “Підприємство матеріально-технічного забезпечення”, “Масив”, “Тернопільбудінвестзамовник”, КЖЕМ “Сонячне” під час передачі останнім земельних ділянок територіальної громади міста у постійне користування і оренду з метою подальшої їх розтрати в порушення вимог земельного, містобудівного та іншого законодавства у приватну власність інвесторів, а саме ОК “ГАРАЖНИЙ КООПЕРАТИВ “АВТОПРОМІНЬ”, ОК “ЖБК “ГРОМНИЦЬКОГО”, ОК “ЖБК “ЯРЕМИ-14”, ОК “СОНЯЧНИЙ-2015”, ТОВ “ДК СОФТ”, ПП “ОКОЛИЦЯ ТЕРНОПІЛЬ”, ТОВ “ВШ-Маркет”, ПП “КРЕАТОР-БУД”, ТОВ “ЕКСКЛЮЗИВБУД ПЛЮС”, за результатами чого державі завдано збитків в загальній сумі понад 9 575 тис.грн, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 36.

Тоді Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України Гіріч Л.О. про тимчасовий доступ документів – задовольнити.

Суд надав дозвіл старшому слідчому в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України Гіріч Л.О. на тимчасовий доступ до документів, що перебувають володінні виконавчого комітету Тернопільської міської ради, розташованого за адресою: вул. Листопадова, 5, м. Тернопіль, 46001 в особі Управління державної реєстрації та його відділу державної реєстрації юридичних та фізичних осіб – підприємців, розташованому за адресою: м. Тернопіль, бульвар Т. Шевченка, 1, а саме: документів, які містяться в реєстраційних справах КП “Підприємство матеріально-технічного забезпечення” Тернопільської міської ради (ЄДРПОУ 14041652), КП Тернопільської міської ради “Масив” (ЄДРПОУ 37306642), КП фірма “Тернопільбудінвестзамовник” Тернопільської міської ради (ЄДРПОУ 14055223) та КЖЕП “Сонячне”Тернопільської міської ради (ЄДРПОУ 34029965), з можливістю ознайомитися та зробити копії даних документів. Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали слідчі мали право провести обшуки в приміщеннях ТМР і згаданих КП. Судячи зі всього справу спустили «на тормоза» і вона жодних наслідків для чиновників не мала.

Це лише один фрагмент «подвигів» згаданого комунального підприємства, а ще були постанови, ухвали і рішення інших кримінальних, а також господарських і адміністративних судів. Не усі дані відкриті, але висновки напрошуються.

Тож, як бачимо, КП «Масив» продовжує отримувати цінні земельні ділянки і не тільки від міської ради. На цей раз на землю «розщедрився» голова ОДА. За які заслуги комунальне підприємство міської ради отримує гектари землі у Білецькій ОТГ – поки що залишається таємницею.

Що стосується розпорядження Володимира Труша по зазначеній ділянці, то виникає певний дисонанс у його діях, адже прийняте на минулій сесії бюджетне питання щодо фінансування освіти до цих пір не підписане головою ОДА. На носі початок навчально року, а складається враження, що Володимр Труш вирішив закривати дірки в обласному кошторисі за рахунок субвенцій на освіту.

Слід зазначити, що під час сесії Тернопільської обласної ради 20 серпня знову «відмітилися» депутати з групи «За майбутнє». Перебіжчики, як їх тепер називають в обласному парламенті, повністю «лягли» під голову ОДА. Зокрема, ані Володимир Болещук, ані Андрій Цибульський не проголосували за фінансування медичної галузі, що передбачає врегулювання питання оплати праці головних лікарів. З коридорів облдержадміністрації нам повідомили, що Труш самоусунувся від виконання обов’язків і проблемами фінансування ключових галузей не займається. Уся відповідальність лягла на апарат ОДА і профільні управління.

Виникає логічне запитання – можливо керівник області все ж йде з посади, що неодноразово «передрікали» ЗМІ Тернопільщини?



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE