Politerno > Україна і світ > Порошенко піде 24 серпня в Марші захисників. У Нацкорпусі це назвали намаганням “рейдернути захід”

Порошенко піде 24 серпня в Марші захисників. У Нацкорпусі це назвали намаганням “рейдернути захід”

  • 21 Серпня, 2020
  • 2778 Переглядів
  • 0

Екс-президент Петро Порошенко візьме участь в неофіційному Марші захисників України, запланованому на День Незалежності 24 серпня.

Про це повідомило джерело, близьке до штабу партії Порошенко “Європейська солідарність”.

“Порошенко точно буде. Є два варіанти: або він йде разом з депутатами своєї фракції і тримає плакат “З Незалежністю не жартують” в колоні цивільних, або, як колишній головнокомандувач – на чолі колони військових поруч з нардепом від ЄС генералом Михайлом Забродський і Дмитром Ярошем”, – повідомило джерело.

Як відомо, в соцмережах з’явився відеоанонс майбутньої події, у якому Ярош і Забродський закликають ветеранів ЗСУ, добровольців, учасників війни, волонтерів, громадських активістів приєднатися до маршу і таким чином “віддати данину української армії і продемонструвати патріотичну єдність”.

Також, за словами джерела, на Європейській площі – в кінці маршруту ходи – запланований великий виступ Порошенка.

За словами співрозмовника, думка активу партії “Нацкорпус”, яка виступає проти участі Порошенка в марші, Яроша і Забродського “мало хвилює”.

“Нехай спробує щось заперечити в присутності тисяч ветеранів”, – заявив співрозмовник.

“На День Незалежності Хрещатиком пройдуть ветерани російсько-української війни – люди, які захистили та захищають нашу країну. Збираємося 24 серпня о 9:00 у Парку Шевченка. Запрошую всіх українців!”, – так анонсував подію лідер “Національного корпусу” Андрій Білецький у відеозверненні.

У той же час в Нацкорпусі вважають появу Порошенка на марші порушенням домовленостей організаторів і “спробою рейдерської атаки на ходу”.

“Порошенко в своєму стилі вирішив” рейдернути “спільний захід, придумавши для нього альтернативну назву “Марш незалежності” і бажаючи виставити себе, як зазвичай, головним патріотом”, – говорить співрозмовник, близький до лідера Нацкорпуса Андрія Білецького.

За його словами, партія Білецького не виступатиме проти появи Порошенка, щоб не сіяти розбрат серед учасників маршу.

Розпочнеться цьогорічний марш у парку імені Тараса Шевченка, неподалік червоного корпусу. Там орієнтовно о 10-й ранку формуватимуть колони з учасниками заходу. Першими рушать сім’ї полеглих героїв, поранені побратими та поранені на Майдані. По тому за територіальним принципом, починаючи з Києва і далі по областях.

Далі Марш захисників покрокує до Майдану Незалежності, звідти завершить ходу на Європейській площі. Організатори кажуть, донині не знають, як і о котрій відбуватимуться офіційні заходи з керманичами країни, однак і цьогорічний марш проводитимуть в інший час. Наголошують – сповідують принцип безпартійності, не долучають жодну з політичних сил та закликають усіх учасників не використовувати символів і гасел партій. Приєднатися до фінансування заходу можуть усі охочі, фонд “Повернись живим” відкрито збирає кошти на окремий рахунок від громадян України.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE