Politerno > Україна і світ > “Відпрацьовують новий темник”: Омські лікарі кажуть, що знайшли в сечі Навального алкоголь

“Відпрацьовують новий темник”: Омські лікарі кажуть, що знайшли в сечі Навального алкоголь

  • 22 Серпня, 2020
  • 764 Переглядів
  • 0

Навальний п’є чай перед вильотом, після чого йому і стало погано

В сечі російського опозиціонера Олексія Навального, нібито, виявлені алкоголь та кофеїн, а небезпечних речовин у його організмі не знайдено.

Про це повідомив представник Міністерства охорони здоров’я Омської області у коментарі журналістам, повідомляє Інтерфакс.

“Оксибутират, барбітурати, стрихнін, судомні або синтетичні отрути не виявлені. В сечі виявлено алкоголь і кофеїн (більш детальна виписка надана ​​супроводжуючим пацієнта).

Паралельно в поверхневих змивах з одягу і з рук Навального виявлений 2-етилгексіл дифеніл фосфат, речовина, що не має токсичної дії й використовується в промисловій хімії при виробництві полімерів. При цьому ця речовина не знайдено в біоматеріалах пацієнта”, – заявили у МОЗ Омської області.

Представник обласного МОЗ відзначив, що лікарі омської лікарні швидкої медичної допомоги №1, де перебував Навальний, готові посприяти колегам у німецькій клініці Charite, куди відправили опозиціонера.

“Турбуючись про стан та інтереси пацієнта, за згодою рідних Олексія Навального ми готові надати всю необхідну інформацію, а також здійснювати іншу взаємодію з метою подальшого лікування пацієнта з фахівцями німецької клініки Charite”, – заявив представник.

Навальний в автобусі аеропорту

Раніше прессекретар Навального Кіра Ярмиш заявляла, що напередодні погіршення самопочуття політик не вживав алкоголь.

“Бачу, кремлівські телеграм-канали стали відпрацьовувати новий темник: нібито Навальний вчора ввечері багато пив, а сьогодні сам прийняв таблетку від похмілля, що і спровокувало отруєння. Це неправда. Він не пив вчора і не приймав ніяких таблеток сьогодні”, – писала вона у Twitter 20 серпня.

У суботу вранці літак із російським опозиціонером Олексієм Навальним приземлився в Берліні, Навального відвезли до клініки Charite.

Перед цим дружина Навального Юлія звернулася до Володимира Путіна з вимогою дозволити перевезення опозиціонера на лікування до Німеччини.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE