Politerno > Україна і світ > Навального отруїли, – лікарі “Шаріте”

Навального отруїли, – лікарі “Шаріте”

  • 24 Серпня, 2020
  • 868 Переглядів
  • 0

Медики берлінської клініки “Шаріте” повідомили про результати клінічних досліджень російського опозиціонера Олексія Навального – політика отруїли.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на заяву лікарні.

Як відзначають у “Шаріте”, результати клінічних досліджень вказують на отруєння речовиною з групи інгібіторів холінестерази. Конкретна речовина поки невідома.

Медики повідомляють, що Навальний знаходиться у штучній комі, його стан оцінюється як важкий, але гострої загрози для життя немає.

Лікарі додали, що наслідки отруєння подібною речовиною поки невідомі, вони можуть бути довгостроковими, ймовірно може постраждати нервова система.

Інгібітори холінестерази є хімічними речовинами, які запобігають розпаду нейромедіатора ацетилхоліну або бутирилхоліну. Це збільшує кількість ацетилхоліну або бутирилхоліну в синаптичній щілині. Ця група інгібіторів ділиться на дві підгрупи: інгібітори ацетилхолінестерази та інгібітори бутирилхолінестерази.

Вони можуть використовуватися в якості ліків від хвороби Альцгеймера і міастенії, але, крім того, можливе використання даних речовин як хімічної зброї та інсектицидів.

В уряді Німеччини вважають, що особиста охорона російського опозиціонера Олексія Навального необхідна, оскільки він, можливо, став жертвою отруєння.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE