Politerno > Україна і світ > Суддю, яка відпустила командира “Беркута” виправдали, хоча прокурор просив для неї 7 років тюрми

Суддю, яка відпустила командира “Беркута” виправдали, хоча прокурор просив для неї 7 років тюрми

  • 26 Серпня, 2020
  • 1160 Переглядів
  • 0

Шевченківський райсуд Києва виправдав суддю Печерського райсуду Світлану Волкову, яку звинувачують у винесенні незаконного рішення про звільнення з-під варти колишнього командира спецроти “Беркута” Дмитра Садовника.

Про це повідомила прокуратура Києва.

“Шевченківським районним судом м. Києва ухвалено виправдувальний вирок судді Печерського районного суду міста Києва, яка обвинувачувалась у постановленні завідомо неправосудних рішень… Суд  дійшов висновку про відсутність в діях судді складу інкримінованих кримінальних правопорушень”, – йдеться у повідомленні.

Під час дебатів прокурор підтримав весь обсяг наведених у суді доказів та попросив суд призначити обвинуваченій покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

З рішенням суду прокуратура не погоджується та готує апеляційну скаргу.

Суддя Світлана Волкова відома рішенням, що колишній радник Віктора Януковича Андрій Портнов проживав останні 5 років на території України. Насправді Портнов виїхав з України 22 лютого 2014 року і повернувся назад лише 19 травня 2019 року, мотивувавши перебування за кордоном “політичним і безпідставним кримінальним переслідуванням”. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE