Politerno > Україна і світ > Уряд підвищив посадові оклади працівникам бюджетної сфери

Уряд підвищив посадові оклади працівникам бюджетної сфери

  • 26 Серпня, 2020
  • 1787 Переглядів
  • 0

Кабмін підвищив посадові оклади (тарифні ставки) працівникам бюджетної сфери у зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати з 4 723 грн до 5000 грн з 1 вересня.

Відповідне рішення уряд прийняв на засіданні 26 серпня

Документ передбачає встановлення з 1 вересня 2020 року посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду єдиної тарифної сітки у розмірі 2225 гривень, що у співвідношенні до розміру мінімальної зарплати 5000 гривень буде становити 44,5%, а також – розмірів посадових окладів (тарифних ставок) за всіма тарифними розрядами єдиної тарифної сітки, розрахованих виходячи з нового розміру посадового окладу працівника 1 тарифного розряду.

Також пропонуєтся доручити керівникам установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери забезпечити в межах фонду оплати праці диференціацію зарплати за рахунок встановлення доплат, надбавок, премій, залежно від складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його праці.

Нагадаємо, 25 серпня народні депутати підтримали в цілому президентський законопроєкт №3963 “Про внесення змін до ЗУ “Про Державний бюджет України на 2020 рік”, який передбачає, зокрема, збільшення мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень з 1 вересня 2020 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE