Politerno > Україна і світ > В ОП висловились на захист співів у День Незалежності

В ОП висловились на захист співів у День Незалежності

  • 27 Серпня, 2020
  • 860 Переглядів
  • 0

Офіс президента України розповів, чому пісенне попурі, яке виконувалось в Києві під час св’яткування Дня Незалежності, не порушує авторські права.

Про це йдеться у повідомленні ОП у Facebook.

“24 серпня на Софійській площі пролунало 17-хвилинне попурі “Музична історія Незалежності”, яке складалося з популярних в Україні пісень останніх трьох десятиліть у виконанні відомих українських артистів.

Законом дозволяється подібне використання фрагментів пісень без попередньої згоди автора. Зокрема, пункт 9-1 статті 21 Закону України “Про авторське право і суміжні права” дозволяє без згоди автора (чи іншої особи, яка має авторське право) публікувати фрагменти музичних та інших творів у декількох форматах, зокрема у форматі попурі, за умови, якщо зазначено ім’я автора та джерело запозичення”, – зазначили в ОП.

В ОП зазначили, що під кожним фрагментом запозиченої композиції вказане посилання на автора музичного твору.

Деяким людям у соцмережах не сподобалось шоу, яке влада влаштувала у Києві до Дня Незалежності. Зокрема, закидали, що там виконувались чужі пісні без згоди авторів.

Нагадаємо, продюсери гуртів “Бумбокс” і “Океан Ельзи” не дозволяли використовувати свої пісні на концерті “Пісенна історія сучасної України” до Дня Незалежності.

Концерт “Пісенна історія сучасної України” відбувся в межах заходів святкування 29-го Дня Незалежності. На ньому пісню “Вахтерам” гурту “Бумбокс” виконали “Время и Стекло”, а “Там, де нас нема” “Океану Ельзи” — хор і Вєрка Сердючка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE