Politerno > Україна і світ > Ізраїль направить до України своїх поліцейських для чергування під час Рош га-Шана

Ізраїль направить до України своїх поліцейських для чергування під час Рош га-Шана

  • 8 Вересня, 2020
  • 772 Переглядів
  • 0

Ізраїль підтвердив МЗС України готовність направити 6 ізраїльських поліцейських для надання допомоги українським колегам під час святкування Рош га-Шана в Умані.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін у Facebook.

“7 вересня обговорили питання взаємодії центральної та місцевої влади під час святкування Рош га-Шана в Умані, а 8 вересня уряд Ізраїлю підтвердив МЗС України готовність направлення 6 представників ізраїльської поліції для надання допомоги українським колегам в місцях перебування громадян Держави Ізраіль в Умані у відповідь на запит Національної поліції”, – зазначив Єнін.

Рош га-Шана – єврейський Новий рік святкується два дні. У 2020 році – з вечора 18 вересня по вечір 20-го.

В МВС очікують, що цього року Умань для святкування єврейського нового року Рош га-Шана відвідають 3 тисячі паломників.

Кабінет міністрів підтримав рішення, ініційоване Міністерством внутрішніх справ, про обмеження на відвідування іноземцями Умані під час цьогорічного святкування Рош га-Шана.

У ніч на 28 серпня мешканці Умані викликали поліцію і не пропускали хасидів у район паломництва, де розташоване поховання цадика Нахмана.

Очільник відомства Арсен Аваков заявив, що всі паломники, які прибули в Україну до введеної урядом тимчасової заборони на в’їзд іноземців пройдуть тести на COVID-19.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE