Politerno > Україна і світ > Кремль управляє конфліктом в американському суспільстві, – стратегічний радник США

Кремль управляє конфліктом в американському суспільстві, – стратегічний радник США

  • 9 Вересня, 2020
  • 712 Переглядів
  • 0

Російська Федерація напрацювала інструменти впливу як на крайні праві, так і на крайні ліві громадські групи в США, що дозволяє їй впливати на хід конфлікту в американському суспільстві і загострювати його в потрібний момент.

Про це в коментарі Guildhall  заявила стратегічний радник США, політичний аналітик Моллі Макк’ю.

“РФ проводить в США інформаційні операції, покликані як на вплив на крайні праві, так і на крайні ліві групи в суспільстві, створюється картинка непримиренних суспільних суперечностей, що створює підставу для загострення конфлікту. Підтримуючи групи, як на правому ідеологічному фланзі, так і на лівому, – РФ впливає на обидві сторони конфлікту, «лінія фронту» якого проходить всередині американського суспільства», – заявила Моллі Макк’ю.

«Відносно правих груп – інформаційні операції Кремля підігрівають питання «білої ідентичності», просувають теорії змови по типу QAnon, військову і поліцейську тематику, теми антиінклюзівності (зростання ВВП не відображається на зростанні трудових доходів – ред.) та інші. Для вкрай лівих просуваються екологічні наративи, піднімаються питання соціальної справедливості і расового поділу, насильства проти поліції і багато інших. Представники з обох сторін мають зв’язки з підтримуваними Кремлем спонсорами і аналітичними центрами, групами кремлівських “співвітчизників”, а також отримують підтримку від російських державних ЗМІ. Мета такої роботи полягає в тому, щоб напрацювати і завжди мати набір інструментів для поширення потрібних наративів і загострення конфлікту в потрібний момент», – вважає аналітик.

«РФ намагається послабити США через ослаблення американського суспільства. Для ефективного протистояння США, Кремль намагається змістити наш фокус на внутрішні проблеми з зовнішніх. Росія намагається переконати світ, що американська демократія нежиттєздатна, з метою збереження контролю у себе вдома і отримання нових союзників за кордоном», – підсумувала стратегічний радник США.

Нагадаємо, суд наклав арешт на 65 російських літаків – порушників порядку в’їзду і виїзду з окупованого півострова.

Головним експертом ООН з питань охорони здоров’я та прав людини стала поборниця легалізації підліткової проституції.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE