Politerno > Україна і світ > “Ми почали говорити”: Зеленський хоче, щоб закінчилася війна з найменшими втратами людей і поверненням територій

“Ми почали говорити”: Зеленський хоче, щоб закінчилася війна з найменшими втратами людей і поверненням територій

  • 15 Вересня, 2020
  • 717 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський заявив, що у війні, яку починала не Україна, загинули 14 тис. наших громадян.

Про це глава держави сказав, відповідаючи на запитання представників ЗМІ за підсумками зустрічі з Федеральним президентом Австрії Олександром Ван дер Белленом у Відні, повідомила пресслужба Офісу президента.

“Зустріч радників «Нормандської четвірки», яка відбулася 11 вересня, була дуже важливою, без неї неможлива зустріч у Нормандському форматі на найвищому рівні, а отже, неможливе й просування до припинення війни на сході України”, – наголосив президент Володимир Зеленський.

Він наголосив, що у війні, яку починала не Україна, загинуло 14 тис. наших громадян. Тому досягнення сталого та всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі з 27 липня, про яке було домовлено в межах Тристоронньої контактної групи, є одним з головних пунктів перемовин. Завдяки цим домовленостям шість тижнів поспіль Україна не мала бойових втрат.

“Для нас важливо, щоб не просто закінчилася війна, а з найменшими втратами людей, з поверненням наших територій. Бажано найближчим часом закінчити цю війну, повернути людей додому і повернути наші території”, – підкреслив Зеленський.

Крім того, президент зазначив, що без припинення вогню не може бути ніякого діалогу і просування далі по “Мінську”.

“Ми не віримо, що не буде провокацій, але ми робимо все, щоб не було загиблих”, – додав Зеленський.

Відповідаючи на запитання журналіста про те, які стосунки склалися в нього з Президентом РФ Володимиром Путіним, Володимир Зеленський зазначив: «На жаль, ми втратили значення цього слова. Втратили після того, як Росія анексувала незаконно Крим і почалася війна на сході країни».

Він констатував, що раніше між Україною та Росією були прекрасні дружні стосунки, але не сьогодні, коли через бойові дії загинуло близько 14 тисяч людей, а Донбас і Крим окуповані.

«Але хочу сказати відверто: ми почали говорити», – додав Президент України.

За його словами, початок цього діалогу вже дав результат – встановлення режиму тиші на Донбасі, майже повна відсутність бойових втрат.

«І ми все ж таки змогли повернути 140 полонених додому. Я вважаю, що це і є початок діалогу. А щодо стосунків, мені здається, нам ще дуже-дуже рано говорити», – резюмував Глава Української держави.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE