Politerno > Тернопільщина > Новий прокурор Тернопільщини Петришин залякував підлеглих, які не схочуть йому підкорятися

Новий прокурор Тернопільщини Петришин залякував підлеглих, які не схочуть йому підкорятися

  • 15 Вересня, 2020
  • 3378 Переглядів
  • 0

Новопризначений прокурор Тернопільщини Микола Петришин у перший день роботи влаштував на роботі бенкет, на якому змушував підлеглих “клястись йому у вірності” та обіцяти “виконувати будь-які накази”.

Про це повідомив адвокат Роман Маселко.

“З моїх джерел мені відомо, що, добряче хильнувши, він почав вимагати від підлеглих клястись йому у вірності та готовності виконувати будь-які накази. А якщо вони не будуть підкорятись, то пообіцяв їх “їб*ти як тупих свиней”, – розповів Маселко.

За словами Маселка, Петришину заперечив зампрокурора Олександр Божко, заявивши, що він собі дозволяє неприпустиме і прокурор має керуватись законом, а не вказівками, однак Петришин відразу ж “почав використовувати свої повноваження та створювати Божку проблеми на роботі”. При цьому Маселко уточнив, що “Божко це той прокурор, який не побоявся піти проти Портнова, який теж його обіцяв “ви*бати у тупий собачий рот”.

На той час, зазначив адвокат, Петришин давав пресконференцію, щоб “відбілити” свою вчорашню поведінку.

Слід зазначити, що у соцмережах ширили повідомлення, що нібито новий прокурор настільки гучно відзначав своє призначення, що до нього викликали поліцію та освідували на стан алкогольного сп’яніння. Люди припускали, що це все – справа рук одного з колишніх заступників прокурора області – Б (мався на увазі мабуть саме Божко – ред.).

“Вказані факти не мають нічого спільного з реальністю та надають мені сили і впевненість у тому, що я все роблю правильно. За результатами перевірки було встановлено «відсутність будь-яких фактичних даних, які вказували б на розпивання алкогольних та інших напоїв, будь-яких святкувань та перебування сторонніх осіб у моєму кабінеті”, – прокоментував чутки Микола Петришин під час пресконференції.

“За результатами перевірки було встановлено відсутність будь-яких фактичних даних, які вказували б на розпивання алкогольних та інших напоїв, будь-яких святкувань та перебування сторонніх осіб у моєму кабінеті. Такий акт складено і підписано всіма учасниками, перевірка проводилась, в т.ч., за участі заступника генерального прокурора України та представників підрозділу «К» СБУ – з відео та аудіо фіксацією”, – заявив Микола Петришин.

На стан алкогольного сп’яніння, каже прокурор, його не освідували, бо і самого святкування не було.

Пояснив прокурор й інформацію про свої та родинні великі статки.

“Родина зараз проживає у столиці, моя жінка займається бізнесом – і він пов’язаний саме з Києвом. Тому найближчим часом вони переїжджати до Тернополя не планують. Але, я думаю, це питання також тимчасове. Житла у Тернополі в мене немає, службових квартир також. Я винаймаю житло, згідно з договором. Дружина була протягом 1 місяця помічником народного депутата і отримувала за це зарплату”, – повідомив Микола Петришин. 

Якого саме депутата – його прізвище чи приналежність до партії Микола Петришин відмовився називати. Надалі зарплату у ВР дружина не отримує і виконує обов’язки народного депутата на громадських засадах.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE