Politerno > Україна і світ > Зеленський підписав закон, що дозволяє йти на вибори без довідки про несудимість

Зеленський підписав закон, що дозволяє йти на вибори без довідки про несудимість

  • 19 Вересня, 2020
  • 799 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який скасовує обов’язковість для кандидатів в депутати на місцевих виборах подавати при реєстрації довідку про наявність чи відсутність судимості.

Ця інформація вказується в картці законопроєкту №3995 сайті парламенту, зазначає ZN.ua.

У графі “Дата і стан проходження” зазначено, що 17 вересня закон підписав спікер Верховної Ради, а 18 вересня він був повернутий з підписом від президента.

Згідно з документом, вилучається пункт 9 частини першої статті 222 Виборчого кодексу, який містить вимогу про надання довідки про наявність або відсутність судимості для деяких кандидатів на місцевих виборах.

Всі кандидати на місцевих виборах будуть в рівних умовах щодо підтвердження несудимості, і зобов’язані вказувати ці відомості тільки в автобіографії.

Автори законопроєкту народні депутати Роман Лозинський та Володимир Цабаль (обидва – “Голос”) переконані, що його прийняття сприятиме усуненню перешкод для реалізації громадянами України пасивного виборчого права, які існують поки під час реєстрації кандидатами в депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, районних у місті рад, а також міських, сільських, селищних рад (територіальних громад з кількістю виборців 10 і більше тисяч).

Верховна Рада 15 вересня ухвалили Закон “Про внесення змін до Виборчого кодексу України щодо спрощення умов реєстрації кандидатів у депутати на місцевих виборах”.

Верховна Рада призначила чергові місцеві вибори в Україні на 25 жовтня. 5 вересня в Україні розпочався виборчий процес, а з 15 до 24 вересня проходить офіційне висунення кандидатів.

Нагадаємо, під час місцевих виборів в Україні, які заплановані на 25 жовтня, забезпечувати громадський порядок будуть майже 136 тис. правоохоронців.

18 вересня Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов заявив, що напередодні місцевих виборів активізуються окремі релігійні структури як інструменти антиукраїнської діяльності.

Данилов нагадав усім про відповідальність за просування “русского мира”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE