Politerno > Україна і світ > “Слуга народу” представила кандидатів у депутати Київради, закон “Про столицю” обіцяє розглянути до виборів

“Слуга народу” представила кандидатів у депутати Київради, закон “Про столицю” обіцяє розглянути до виборів

  • 20 Вересня, 2020
  • 900 Переглядів
  • 0

Нардепка з фракції “Слуга народу” і кандидат на посаду міського голови Києва від цієї партії Ірина Верещук представила кандидатів у депутати до Київської міської ради від партії.

Представлення кандидатів до Київради від партії відбулося на міській партійній конференції “Слуги народу”, яка пройшла у внутрішньому дворі університету ім.Т.Шевченка, передає “Інтерфакс-Україна“.

Очолила список партії на виборах у Києві координатор створення скверу Небесної сотні, керівниця громадської організації “Місто-сад” і дружина міністра закордонних справ Євгенія Кулеба.

“Євгенія Кулеба буде першим, так званим, нульовим номером, тобто якщо партія “Слуга народу” набере хоча б 5%, решта не факт, що потраплять, їм ще потрібно буде попрацювати.

Така виборча система, соррі, ми таку прийняли, самі тепер не знаємо, що з нею робити, чесно кажучи, а ось Євгенія, в такому випадку точно буде в Київраді”, – зазначив глава партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко.

Також кандидатами в депутати Київської міської ради від партії стали: адвокат і телеведучий Михайло Присяжнюк, юрист Анна Маляр, перший в історії України чемпіон з дзюдо, заслужений майстер спорт Георгій Зантарая, підприємець і громадський активіст Владислав Трубіцин, приватний підприємець, правозахисник Юрій Федоренко, громадський діяч, голова Ради з урбаністики Києва Віталій Селик, заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко, призер Олімпійських ігор з легкої атлетики Олена Говорова, популяризатор науки Ксенія Семенова, керівник ГО “Ветеранська справа”, ветеран Олексій Кисельов, президент Асоціації шеф-кухарів України Ігор Брагін.

Разом з тим, як повідомляє “Слуга народу” в Facebook, Верещук також представила план вирішення топ-10 проблем столиці.

В опублікованому плані вказані такі проблеми як розкрадання міського бюджету, затори, забруднення міста, занедбана “соціалка”, неякісні житлово-комунальні послуги, проблеми громадського транспорту, недостатня інклюзивність міського простору, незаконні забудови, афери на ринку житла. Десятою проблемою Києва, на думку партії “Слуга народу”, є мер міста Віталій Кличко.

Як заявив в ході конференції голова партії “Слуга народу” і перший заступник голови однойменної фракції в парламенті Олександр Корнієнко, члени команди “СН” працюють над тим, щоб почати розгляд законопроєкту “Про столицю” до місцевих виборів.

“Ми працюємо над законопроєктом “Про столицю”, працюємо над тим, щоб він якомога швидше потрапив до порядку денного сесії Верховної Ради, він є зараз на порядку денному 4 сесії ВРУ.

Ми працюємо зараз із колегами з інших фракцій, із керівництвом фракції, щоб ми могли до виборів спробувати почати його розглядати і подарувати киянам ту систему управління містом, а закон про Київ – це про управління містом, про результати – чисті, освітлені вулиці, відсутність хаотичною забудови і т.д.”, – зазначив Корнієнко.

Корнієнко також заявив, що “Слуга народу” планує зайняти перше місце на виборах в Києві за партійними списками.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE