Politerno > Україна і світ > Лукашенко провів таємну інавгурацію – опозиція закликає до непокори

Лукашенко провів таємну інавгурацію – опозиція закликає до непокори

  • 23 Вересня, 2020
  • 652 Переглядів
  • 0

Державне інформагентство Білорусі БелТА повідомляє, що Олександр Лукашенко “вступив на посаду президента”.

“Церемонія інавгурації” пройшла у Палаці Незалежності.

На церемонію інавгурації було запрошено кілька сотень людей. Серед них – вищі посадові особи, депутати Палати представників і члени Ради Республіки, керівники державних органів і організацій, місцевих виконавчих і розпорядчих органів, республіканських засобів масової інформації, діячі науки, культури і спорту.

За повідомленням телеканалу ОНТ, “поклавши праву руку на Конституцію, Олександр Лукашенко виголосив присягу білоруською мовою. Потім він підписав акт про прийняття присяги, після чого голова Центральної комісії Білорусі з виборів і проведення республіканських референдумів Лідія Єрмошина вручила Олександру Лукашенку посвідчення президента”.

Також держЗМІ повідомляють, що білоруські військовослужбовці після церемонії інавгурації Лукашенка “принесли клятву на вірність народу і президенту”.

Незалежні ЗМІ зазначають, що напередодні були повідомлення лише про репетиції інавгурації.

На 10 ранку 23 вересня ні посли, ні міністри, з якими вдалося зв’язатися виданню TUT.BY, про інавгурацію не чули.

У середу з ранку біля Палацу незалежності було помічено скупчення техніки і військових. У столиці Білорусі були перекриті центральні вулиці і проспекти, якими  до палацу проїхав кортеж Лукашенка.

За білоруським законодавством, церемонія інавгурації повинна транслюватися по національному телебаченню. Це не було зроблено.

Виконання повноважень попереднього терміну Лукашенком спливало 5 листопада.

У зв’язку з таємною інавгурацією Олександра Лукашенка опозиція закликає білорусів до безстрокової акції непокори.

Член президії Координаційної ради Білорусі Павло Латушко у своєму Telegram назвав церемонію – спецоперацією. Латушко підкреслює, що відтепер Лукашенко не може вважатися президентом, оскільки порушив закон. Опозиція і далі наполягатиме на перевиборах.

“Дорогі друзі. Сьогодні ми стали свідком безпрецедентної ситуації. Президент, який минає, який стверджує, що набрав більше 80 відсотків голосів на виборах, провів спецоперацію зі своєї самоінаугураціі. Під охороною ОМОНу, в обстановці таємниці і секретності, у вузькому колі спішно звезених чиновників.

Де радісні громадяни? Де дипломатичний корпус? Чесно кажучи, це більше нагадує злодійську сходку для коронації чергового злодія в законі. Очевидно, що Олександр Лукашенко президент виключно ОМОНу і жменьки брехливих чиновників.

У нього був шанс піти … Але все ж сині пальці зробили свою чорну справу. Диявольська жадоба влади і параноїдальний страх змусили його в черговий раз порушити закон. З сьогоднішнього дня він більше не президент Республіки Білорусь. Він просто глава ОМОНу, який без знаків розрізнення орудує на вулицях Білорусі і купки бюрократів.


Для нас же, громадян Білорусі, для світової спільноти він тепер ніхто. Прикра помилка історії і ганьба цивілізованого світу. Ми ніколи не погодимося з фальсифікацією і вимагаємо нових виборів! Закликаємо всіх почати безстрокову акцію непокори!”,  – зазначив Латушко.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE