Politerno > Україна і світ > Жителів анексованого Криму змусять продати колодязі

Жителів анексованого Криму змусять продати колодязі

  • 28 Вересня, 2020
  • 987 Переглядів
  • 0

Контрольований Росією так званий “глава Криму” Сергій Аксьонов доручив примусово викуповувати приватні свердловини та колодязі в зневоднених селах півострова.

Про це повідомило російське видання “Новая газета“, яке цитує Аксьонова.

“Вода – це стратегічна сировина. Якщо в даному випадку є якісь непорозуміння з власниками, підключайте прокуратуру і приймайте рішення… Водопостачання – спільна справа, і вода – (для – ред.) всіх, не чиясь власність. Там де відмовляються – приймайте рішення про примусовий викуп. По-іншому, колеги, не буде. Сьогодні води не вистачає всім”, – зазначив Аксьонов.

Під час засіданні оперативного штабу з водопостачання “чиновники” повідомили, що проблеми водопостачання спостерігаються в Сімферопольському районі, Бахчисарайському районі і Ялтинському.

До них за вихідні дні надійшло близько тисячі звернень від жителів зі скаргами на недотримання графіка подачі води або жовто-коричневу рідину, що тече з водопроводу.

У деяких районах води не було до шести діб.

Нагадаємо, як заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, обговорювати відновлення поставок дніпровської води в окупований Крим можна за однієї умови: якщо Росія офіційно звернеться з таким проханням до влади України і при цьому визнає себе країною-окупантом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE