Politerno > Тернопільщина > Андрій Мазепа: виїхати з України – не вихід. Рішення: змінити себе і своє місто

Андрій Мазепа: виїхати з України – не вихід. Рішення: змінити себе і своє місто

  • 30 Вересня, 2020
  • 909 Переглядів
  • 0

Життя без змін не існує. Стабільність  це ілюзія. Ми постійно змінюємось, бо змінюється світ навколо нас.

Початок 90-х це був період розпаду СРСР, епоха суцільного дефіциту, «блатів», безкоштовних квартир та примарної стабільності. Пригадуєте, усім обіцяли світле майбутнє. Проте, згодом ця епоха рухнула. Замість процвітаючої ринкової економіки, яку нам тоді пропагували і покращення — ми опинились на “дикому” ринку з гіперінфляцією та тотальним безробіттям. Саме цей період змусив мене задуматись. Адже мої батьки, які все життя працювали на державу, в результаті, залишились ні з чим і були змушені надалі працювати за копійки. Тоді я зрозумів, що треба змінювати власний світогляд і думати про свою справу. Проте, спершу я навчався в економічному університеті, пройшов службу в українській армії, пропрацював близько 5 років менеджером на медично-технічному підприємстві.

1998-й рік. Чергова криза. Щойно введена національна валюта гривня обезцінилась вдвічі. Пам’ятаю як люди почали виїжджати на заробітки в Іспанію та Португалію. Тим часом тут, в Тернополі, люди отримували мізерну зарплатню, якої ледь вистачало на прожиття. Маючи безліч можливостей покинути країну, я вирішив, що залишуся тут.

Я почав втілювати у життя власну ідею. Уже в 2002-2005 роках мені з партнерами, позичивши гроші, вдалося відкрити  кілька більярдних клубів у Тернополі та Львові. Спочатку було складно, проте в 2005 році в Україні почалося економічне зростання, і ми росли разом з країною.

«Людина має прагнути створювати більше, ніж споживає».

Саме в цей період я звернувся до Національної федерації більярду, де отримав підтримку і чітке розуміння, що разом з посадою керівника тернопільського підрозділу Національної федерації України беру на себе зобов’язання розвивати цей вид спорту.

«Коли віддаєш  – наповнюєш душу».

Це я зрозумів, допомагаючи у підготовці спортсменів, взявши на себе фінансову частину організації обласних та всеукраїнських змагань з спортивного більярду. Я щиро радію успіхам тернополян на всеукраїнських змаганнях, горджуся нашими спортсменами, коли вони захищають честь України у складі збірних команд на чемпіонатах світу та Європи. Уявіть, навіть на Мальті наш земляк – тернополянин стояв під українським стягом.

Вже традиційно одним з улюблених турнірів тернополян є весняні змагання серед жінок. За 15-річну історію цих змагань змінилося покоління більярдисток, деякі вже приходять з своїми дочками, з чоловіками. Не смію вдаватись в деталі, проте багато знайомств у нашому клубі закінчилось шлюбом.

Вважаю, що головною цінністю кожного з нас є сім’я.

Моєю моральною опорою є дружина і троє дітей. Розумію, що через економічну ситуацію багато сімей руйнються. Якщо раніше люди їхали на заробітки і повертались назад, то вже зараз бачимо, що українські заробітчани залишаються там, де є краща робота, житло, медицина  і вивозять туди родини. Закордон виїжджають робітники, вчителі, медики, економісти… Багато моїх однокурсників і друзів живуть в США, Італії, Німеччині, Іспанії та Великобританії. Багато галузей нашої країни залишаються без трудових ресурсів, розпадаються сім’ї. Ці втрати неможливо буде компенсувати десятиліттями. Це потрібно зупиняти!

Щоб політика перестала бути брудною справою, треба змінювати політиків.

У політику вирішив йти тому, що люблю своє місто і хочу, щоб люди не залишали Україну. Партія «Батьківщина» зацікавила мене професійним підходом, порядністю і новою командою професіоналів, які зібралися, щоб змінювати наше місто на краще. Мрію, щоб тернополяни, працюючи вдома, могли забезпечити себе житлом, мали справедливі комунальні тарифи, якісні медичні послуги. Хочу, щоб перед нашими дітьми не стояла дилема: виїхати закордон чи залишитись в Тернополі? Маючи чітке бачення потреб міста, хочу втілити їх в життя. Переконаний, зроблю все залежне від мене, щоб в Тернополі хотілося жити і радіти життю.

Мазепа Андрій Вячеславович кандидат в депутати до Тернопільської міської ради від партії ВО «Батьківщина». Перший по виборчому округу №5 (мікрорайони: Аляска, Тинда, вулиці: Київська, 15 квітня, братів Бойчуків).

 Народився 14 грудня 1976 року у Тернополі, в сімї вчительки та інженера.

Повну середню освіту отримав у Тернопільській ЗОШ №17.

У 1998 році закінчив Тернопільську Академію Народного Господарства інститут економіки та управління.

Уже на четвертому курсі вузу почав працювати менеджером на СМТП «МТЦ».

1998-1999 рік проходив строкову службу в ЗСУ.

У 2002 році створив і до 2013 року очолював ТОВ «Абриколь» м. Тернопіль.

З 2005 року керівник відокремленого підрозділу Національної Федерації спортивного більярду України в Тернопільській області , підприємець.

Одружений. З дружиною виховуємо трьох дітей.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE