Politerno > Тернопільщина > У Збаражі місцеві вибори під загрозою зриву

У Збаражі місцеві вибори під загрозою зриву

  • 5 Жовтня, 2020
  • 2647 Переглядів
  • 0

Члени Збаразької ТВК від кількох партій, діючи в інтересах ексголови Тернопільської ОДА Степана Барни та партії “Європейська солідарність”, порушуючи Конституцію і Закони України, перешкоджають реєстрації кандидатів у депутати від ВО “Батьківщина”.

Зокрема, “Політерно” стало відомо відомо, що рідний брат заступника міського голови Збаража Андрія Синчишина Василь впливає на процеси у Збаразькій ТВК і намагається позбавити партію “Батьківщина” можливості прийняти участь у виборах до міської ради цього міста. 

В той час, коли усі кандидати в депутати займаються агітацією, кандидати від ВО “Батьківщина” відстоювали своє законне право бути обраними в судах двох інстанцій і через дії Територіальної комісії досі не зареєстровані.

Представники ВО “Батьківщина” надіслали скаргу до ЦВК про протиправні дії Територіальної виборчої комісії а також Заяву до Національної поліції про вчинення кримінального злочину за ст.157 ККУ – перешкоджання здійсненню виборчого права.

Збаразька міська Територіальна виборча комісія не може повноцінно забезпечити виборчий процес, в зв’язку з тим, що не завершено реєстрації кандидатів від партій і швидше за все її повноваження будуть припинені постановою ЦВК. Такі дії ТВК ставлять під загрозу взагалі проведення виборів до Збаразької громади.

Читайте також: Тернопільська “Dream Team” Порошенка, або найбільш “зашкварені” кандидати Євросолідарності

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE