Politerno > Україна і світ > Вірменія та Азербайджан домовились про перемир’я в Карабаху – воно тривало не довго

Вірменія та Азербайджан домовились про перемир’я в Карабаху – воно тривало не довго

  • 10 Жовтня, 2020
  • 413 Переглядів
  • 0

Після тривалих перемовин 9 жовтня за посередництва РФ Вірменія та Азербайджан домовилися про перемир’я, яке мало вступити в силу з 12:00 10 жовтня. З настанням обумовленого терміну Вірменія звинуватила Азербайджан у нанесенні удару по Еріцванку і Арцваніку. Арзербайджан також звинуватив Вірменію в обстрілі.

Як повідомив “Інтерфакс” сторони погодили чотири пункти:

  • Припинення вогню для обміну полоненими та іншими утримуваними, тілами загиблих, що відбудеться при посередниках та за критеріями Червоного Хреста;

  • Додаткове погодження параметрів режиму припинення вогню;

  • Вірменія та Азербайджан за посередництва Мінської групи ОБСЄ приступають до перемовин для мирного врегулювання конфлікту;

  • Підтвердження сторонами незмінності формату перемовин. 

Відповідні пункти представив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, який виступив посередником на цих перемовинах.

Після обумовленої години представник Міноборони Вірменії Арцрун Ованесян у Facebook повідомив, що азербайджанські ВС завдали по Капану ракетного удару.

Пізніше він уточнив, що по Капану ракетного удару не було, проте Азербайджан застосував ударні БПЛА, обстрілявши Еріцванк, а також село Арцванік Сюнікської області Вірменії. Одна людина загинула.

У свою чергу, Міноборони Азербайджану спростувало інформацію про обстріл Капана.

Пізніше воно заявило, що “територія Тертерського і Агдамського районів обстрілюється противником”.

“Незважаючи на домовленість оголосити про припинення вогню сьогодні о 12:00, вірменська армія спробувала атакувати в напрямку Агдара-Тертер і Фізулі-Джабраїл. Разом з тим, ряд наших населених пунктів перебуває під артилерійським обстрілом збройних сил Вірменії.

Всі спроби противника атакувати були успішно відбиті нашими силами. Проти вірменської армії вживаються адекватні заходи у відповідь”, – заявило міноборони Азербайджану в Facebook.

Пізніше прес-секретар міністра оборони Вірменії Шушан Степанян в Facebook заявила про атаку сил Азербайджану в Нагірному Карабасі з південного напрямку і про обстріл міста Гадрут.

Вона також зазначила, що заява Міноборони Азербайджану про те, що вірменська сторона веде вогонь в напрямку Тартарского і Агдамського районів, “є черговою фальсифікацією”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE