Politerno > Україна і світ > Суд поновив ексберкутівця, якого звинувачували в смертях майданівців, на посаді в МВС

Суд поновив ексберкутівця, якого звинувачували в смертях майданівців, на посаді в МВС

  • 4 Грудня, 2020
  • 672 Переглядів
  • 0

Рішенням Харківського окружного адмінсуду екскомандира роти харківського підрозділу “Беркут” Віктора Шаповалова відновлено на посаді в Міністерстві внутрішніх справ.

Відповідне рішення опублікувано в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

“Скасувати наказ Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області № 604 о/с від 06 листопада 2015 року в частині звільнення з органів внутрішніх справ капітана міліції ОСОБА_1 , командира оперативної роти № 2 батальйону міліції громадської безпеки особливого призначення Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області”, – йдеться у рішенні.

Крім того, суд зобов’язав поновити Шаповалова на посаді, а також постановив стягнути  МВС середній заробіток за час вимушеного простою. Зокрема, мова йде про стягнення на користь колишнього “беркутівця” 11 297 гривень 20 копійок без врахування податків, зборів та інших обов`язкових платежів.

Рішення суду набирає законної сили після того, як закінчиться термін подання апеляції, якщо скаргу не подадуть протягом 30 днів.

Як повідомив у коментарі Цензор.НЕТ директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко, міністерство внутрішніх справ має намір оскаржити рішення суду про поновлення Шаповалова на посаді.

За його словами, міністерство подасть апеляцію на рішення Харківського обласного адмінсуду.

Шаповалов з 2015 по 2019 рік перебував під вартою. Його звинувачували в перевищенні судових повноважень, що призвело до загибелі або поранення 110 активістів Євромайдану 18 лютого 2014 року в районі Маріїнського парку і Кріпосного провулка в Києві.

У листопаді 2019 го Київський апеляційний суд звільнив Шаповалова з-під варти, і відтоді він перебуває на волі. Відповідне рішення суд прийняв за “законом Савченко”, за яким термін утримання під вартою Шаповалова складає 9 років з 10 максимально передбачених пред’явленим йому обвинуваченням.

Нагадаємо, наприкінці 2019 року на КПВВ “Майорське” завершився обмін утримуваними особами: Україні передали 76 громадян, Росії та бойовикам ОРДЛО  видали 127 осіб. В рамках обміну утримуваними особами Україна віддала бойовикам п’ятьох ексберкутівців обвинувачених у розстрілах на Майдані та бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на Донбасі на їхньому боці.

Білоруські журналісти знайшли українських ексберкутівців у складі загонів міліції особливого призначення (ОМОН) Білорусі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE