Politerno > Україна і світ > Зеленський упевнений, що ЗСУ місяць без втрат. Остання була наприкінці листопада

Зеленський упевнений, що ЗСУ місяць без втрат. Остання була наприкінці листопада

  • 6 Грудня, 2020
  • 764 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський на урочистостях з нагоди Дня ЗСУ заявив, що на Донбасі вже місяць немає бойових втрат серед українських військових. Втім, 24 листопада ворожий снайпер застрелив бійця бригади імені Чорних Запорожців В’ячеслава Мінкіна з Фастова Київської області. Загалом з початку перемир’я на Донбасі загинули п’ятеро українських бійців.

Про це передає прес-служба Офісу президента у Facebook.

 

Зеленський зазначив, що сьогодні 133 день як було оголошено про припинення вогню на Донбасі. За цей час кількість обстрілів знизилася в п’ять разів, а бойові втрати – в десять.

“У цей же період минулого року в середньому кожні 72 години гинув один наш військовий. Зараз є “тиша”, є місяць без убитих і поранених. Можливо, це жорстка і нетипова фраза для статистичних даних, але скажу по-простому. У нашій Україні похорон стало менше майже в 10 разів, у 10 разів менше сліз матерів, дружин, дітей…”, – заявив Зеленський.

Слід нагадати, що цього тижня бойовики в черговий раз відкрили снайперський вогонь по українських позиціях в районі Світлодарська і знову поранили українського бійця.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE