Politerno > Україна і світ > Це не “громадянський конфлікт”: у Ватикані нагадали Росії суть того, що відбувається на Донбасі

Це не “громадянський конфлікт”: у Ватикані нагадали Росії суть того, що відбувається на Донбасі

  • 5 Грудня, 2020
  • 848 Переглядів
  • 0

Секретар Ватикану із взаємин з державами Пол Річард Галлахер заявив, що Святий Престол не вважає конфлікт Донбасі простим “громадянським конфліктом”.

 

«Що стосується ситуації на Україні, Святий Престол підтримує виконання досягнутих домовленостей і діяльність всіх залучених сторін. Святий Престол утримується від публічних звинувачень залучених сторін. Святий Престол також не вважає правильним називати конфлікт на сході України цивільним зіткненням”, – зазначив в інтерв’ю російському інформагентству ТАСС “міністр закордонних справ” Ватикану Пол Річард Галлахер.

За його словами, Ватикан повністю підтримує імплементацію домовленостей про врегулювання на Донбасі.

Громадянським конфліктом в практиці міжнародних відносин називається конфлікт між громадянами однієї держави, це форма дозволу накопичених соціальних протиріч всередині держави.

Влада РФ наполегливо називає ситуацію на Сході України “громадянським конфліктом” і заперечує пряму участь в ньому Росії, яке відбувається в різних формах і неодноразово було задокументовано Україною та міжнародними організаціями.

Незважаючи на це, ряд західних аналітичних центрів фактично дотримуються російського трактування. Так Програма даних про конфлікти Уппсальского університету в Швеції вважає, що Україна вже сьомий рік воює з “Об’єднаної армією Новоросії”. Дані Програми використовують дослідники воєн в усьому світі, на їх підставі складаються аналітичні записки для західних політиків.

Український бізнесмен Ігор Коломойський теж свого часу говорив, що на Донбасі – внутрішній конфлікт. Але він підкреслив, що Росія підтримує одну сторону конфлікту і якби не це, то конфлікт вже б врегулювали. “Спровокувала і організувала його Росія, з одного боку. А з іншого боку теж не все було благополучно”, – пояснював він.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE