Politerno > Україна і світ > Наришкін мріє зайняти місце Путіна і зливає інформацію по справі отруєння Навального

Наришкін мріє зайняти місце Путіна і зливає інформацію по справі отруєння Навального

  • 16 Грудня, 2020
  • 797 Переглядів
  • 0
Путін і Наришкін

Керівник зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін розуміючи, що Володимир Путін старіє і втрачає популярність, мріє очолити країну, і вже робить таємні кроки для зближення з Заходом. Для цього він використовує ситуацію з отруєнням Навального.

Про це пише Телеграм-канал “Сито Сократа“.

 

“Зараз Наришкін відчуває, що Путін, який старіє і втрачає популярність, скоро випаде з великої гри. “Обнулення” і “довічне сенаторство” для нього затіяли з метою приспати пильність, а потім зробити цапом-відбувайлом, на якого система спише перед народом усі гріхи. Путін просто об’єкт маніпуляцій ФСБ, ГРУ і СЗР”, – йдеться у дописі.

Канал стверджує, що усвідомлюючи це, “Наришкін мріє стати новим лідером Росії, і вже робить таємні кроки для зближення з Заходом, погіршуючи становище Путіна отруєнням Навального”.

Зазначається, що опубліковане 14 грудня російським проєктом The Insider спільне з Bellingcat, CNN і Der Spiegel розслідування, яке встановило імена, звання співробітників спецпідрозділу ФСБ, яке отруїло Навального “Новачком”, не обійшлося без участі СЗР РФ.

По-перше, добре відомо, що буквально відразу після прибуття Навального в реанімацію в Берлін представники ЦРУ і MI6 надали німцям установчі дані щодо тих, хто отруїв. Не можна виключати, що до американців і британців інформація потрапила від Олега Смоленкова, перебіжчика і ключового соратника помічника з питань зовнішньої політики Путіна Юрія Ушакова. І Смоленков, і Ушаков – це кадри глави СЗР Сергія Наришкіна, підкреслюють автор каналу.

По-друге, сам по собі проєкт The Insider поводиться досить вибірково: об’єктами його атак виступають або кадри ГРУ, або ФСБ, тоді як СЗР, яка також не гребує вдаватися до убивств за кордоном, залишається “білою і пухнастою”. Це наводить на думку, що The Insider сам по собі спецпроєкт Наришкіна для помсти конкурентам з ГРУ/ФСБ і їх усунення.

По-третє, особисто Наришкін активно коментує тему отруєння Навального, який вже “втомився сміятися” від його заяв. Це взагалі не характерно для головного розвідника, адже для цього є пресслужба МЗС.

За інформацією каналу, Наришкін пішов на злив даних отруйників не випадково. Йому, нібито, вже тісно в кріслі директора СЗР, і він думає про наступні вершини. Тим більше умови трансферу влади дозволяють зробити великий ривок вгору.

Завдання мінімум для нього підсидіти главу МЗС Лаврова, який провалився на “осінній війні” в Карабасі, а також отримати з рук Путіна неформальні важелі кураторства над силовим блоком.

Але для Наришкіна це тільки сходинка до посту президента Росії, адже ще в 2006-2007 рр. його серйозно розглядали, як наступника Путіна нарівні з тодішнім міністром оборони Сергієм Івановим і главою ФСБ Миколою Патрушевим.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE