Politerno > Україна і світ > Єрмак – агент Росії? У справі “вагнерівців” нардепи заслухали офіцера розвідки Міноборони

Єрмак – агент Росії? У справі “вагнерівців” нардепи заслухали офіцера розвідки Міноборони

  • 19 Грудня, 2020
  • 1108 Переглядів
  • 0

Комітет Верховної Ради з питань безпеки і оборони провів закрите засідання, на якому заслухав офіцера Головного управління розвідки Міноборони України, командира спецпідрозділу, який проводив операцію з захоплення 28 членів російської ПВК Вагнера.

Як повідомив в Facebook журналіст Юрій Бутусов, засідання пройшло ще 7 грудня, але до цих пір немає ніякої реакції на озвучені розвідником факти.

“Офіцер розповів про всі деталі спецоперації, відповів на всі запитання народних депутатів… Правоохоронні органи не діють”, – зазначив він.

Таким чином, парламентський комітет отримав докази брехні глави Офісу президента Андрія Єрмака, який неодноразово заявляв, що спецоперація не проводилася.

За словами Бутусова, до сих пір не вирішено питання забезпечення безпеки всіх учасників спецоперації із захоплення “вагнерівців”, на яких російські спецслужби можуть вести полювання.

“Росіянам вигідно усунути тих, хто завдавав РФ великої шкоди. І вигідно усунути тих, хто є вкрай небезпечними і живими свідками зради в керівництві України. Адже це може приховати всі сліди скандалу, чи не так?”, – підкреслив журналіст.

Він попередив депутатів комітету з оборони, Офіс президента і керівництво спецслужб, що вони зобов’язані забезпечити безпеку усіх учасників розсекреченої спецоперації.

Якщо інформація офіцера ГУР МО буде оприлюднена, вона може стати ще одним доказом того, що Єрмак є агентом Росії.

За даними Бутусова, глава ОП особисто повідомив в Білорусь про те, що Служба безпеки України готує спецоперацію із затримання “вагнерівців”.

“На моє переконання і за даними моїх джерел, саме Андрій Єрмак дзвонив в Білорусь і подав сигнал деому в білоруській владі (кому конкретно, ми не знаємо) про те, що їде небезпечна група, придивіться до неї уважно. Тобто інформація була неконкретною. Але достатня для того, щоб це була наводка, на жаль, і для того, щоб білоруські спецслужби затримали цю групу”, – зазначив Бутусов.

Також показовою є історія з обстрілом машини командира групи ГУР МО з позивним “Швед”, ​​коли він від’їжджав від багатоповерхівки на Позняках, де тоді жив.

“Співробітники контррозвідки чогось відкрили вогонь по машині “Шведа” прямо серед житлових будинків, просто дивом ніхто не постраждав… Навіщо було по ньому стріляти? Це наводить на серйозні підозри”, – розповів колишній співробітник Міноборони, підполковник Михайло Ніколов (позивний “Лермонтов”).

На його думку, спецоперація зі звільнення полонених в ОРДЛО була зірвана в результаті зради в керівництві України.

Нагадаємо, про те, що Єрмак – агент Москви, який реалізує план РФ, говорив і російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський. За його інформацією, перший “акт зради” Єрмак зробив в липні 2019 року, коли підписав зі своїм куратором Владиславом Сурковим протокол, де Україна брала на себе односторонні зобов’язання реалізації так званої формули Штайнмайера.

У листопаді ми повідомляли, що між главою Офісу президента Андрієм Єрмаком і міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим нібито виник конфлікт після скандалу зі зриву спецоперації щодо “вагнерівців” в Білорусі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE