Politerno > Україна і світ > Справа затриманих у Мінську “вагнерівців”: між Аваковим і Єрмаком існує конфлікт

Справа затриманих у Мінську “вагнерівців”: між Аваковим і Єрмаком існує конфлікт

  • 19 Листопада, 2020
  • 885 Переглядів
  • 0

Між главою Офісу президента Андрієм Єрмаком і міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим нібито виник конфлікт після скандалу зі зриву спецоперації щодо “вагнерівців” в Білорусі.

Про це пише “Телеграф” з посиланням на впливового співрозмовника. За його словами, глава МВС впевнений в зливі інформації і вимагає знайти винних.

Джерело підкреслило, що Офіс президента свідомо гальмує розслідування цієї історії.

“Для суспільства робиться вигляд, що цієї операції чи то не було, то вона зірвалася з вини української сторони. У співробітників спецслужб результат цієї масштабної спецоперації викликає масу питань і тут вони знайшли союзника в особі Авакова”, – розповів співрозмовник.

Ще одне джерело зазначило, що Аваков пам’ятає спроби Єрмака змістити його з посади. Незважаючи на спростування від голови ОП, міністр впевнений у зворотному.

“Таке не забувається, зараз Аваков шукає (і знаходить) союзників, щоб в зручний момент викинути Єрмака з Офісу президента”, – додало джерело.

Як повідомлялося, першим про те, що до зриву операції СБУ з “вагнерівцями” в Білорусі може бути причетний Андрій Єрмак, заявив агент НАБУ, ветеран АТО Євген Шевченко.

Журналістка Яніна Соколова опублікувала записи з вербуванням російських військових, під час яких вони розповідають, як воювали на Донбасі проти ЗСУ.

Зі свого боку журналіст Юрій Бутусов додав, що спецоперацію Служби безпеки України Єрмак зірвав, щоб не псувати відносини з Росією.

Глава ОП заявив, що зрив спецоперації українських спецслужб є “вигаданою історією”.

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував народним депутатам винести на розгляд проєкт постанови про створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування справи “вагнерівців”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE