Politerno > Україна і світ > Вірменська опозиція розпочала блокування адмінбудівель у Єревані

Вірменська опозиція розпочала блокування адмінбудівель у Єревані

  • 22 Грудня, 2020
  • 604 Переглядів
  • 0

Вірменська опозиція заявила, що рішення нинішнього уряду країни є незаконними й антидержавними, а також повідомила про свої подальші кроки.

Про це під час опозиційного мітингу в Єревані на площі Республіки оголосив член Верховного органу АРФД, координатор “Руху за спасіння Вітчизни” Ішхан Сагателян, повідомляє Радио Азатутюн, яке цитує УП.

 

“Частина людей, і у нас вже є відповідні групи, заблокує будівлю уряду, тому що діяльність цього уряду, повторюю, антивірменська, антидержавна, нам вона більше не потрібна. На провокації не піддаємося. Наполегливою, послідовною, організованою роботою ми повинні відібрати у Нікола Пашиняна всю державну систему”, – заявив політик.

22 грудня опозиційний рух оголосив, що вимагає відставки прем’єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна, а також – загальнонаціональний страйк.

Наїра Зограбян з партії “Процвітаюча Вірменія” заявила, що з 22 грудня дня вони будуть проводити щоденні акції непокори, поки Нікол Пашинян не піде у відставку.

Представники “Руху за порятунок Вітчизни”, що складається з 16 опозиційних партій, вважають Пашиняна відповідальним за наслідки війни в Нагорному Карабасі, в якій вірменська сторона понесла значні територіальні та людські втрати. Вони також критикують чинну владу за нездатність впоратися з наслідками війни.

Опозиційні сили заявляють про необхідність зміни Пашиняна на “тимчасового” прем’єра, висуваючи кандидатуру Вазгена Манукяна, який обіймав посади прем’єр-міністра і міністра оборони Вірменії на початку 1990-х.

Водночас прем’єр-міністр Нікол Пашинян вважає цей опозиційний рух “бунтом (колишніх) еліт”, який намагається домогтися реваншу.

Нагадаємо, 12 грудня Вірменія заявила про наступ азербайджанських військ на півдні Нагірного Карабаху. Бойові дії йдуть поблизу сіл Хін Таглар і Хцаберд.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE