Politerno > Україна і світ > “План Б” Путіна: у Білорусі створюють партію проти Лукашенка і за РФ – ЗМІ

“План Б” Путіна: у Білорусі створюють партію проти Лукашенка і за РФ – ЗМІ

  • 26 Грудня, 2020
  • 665 Переглядів
  • 0

Нікіта Логовой активно підтримує опозиційні заходи, фотографується з БЧБ прапором.

Кремль веде активну роботу у Білорусі для створення нової партії з робочою назвою “Право народу”, яка буде виступати проти політики Олександра Лукашенка, але при цьому пропагувати інтеграцію з Росією.

Про це повідомляє The Insider з посиланням на документи управління президента РФ з міжрегіональних і культурних зв’язків із зарубіжними країнами.

У розпорядженні видання опинилися документи, що підтверджують як плани, так і деякі вже наявні результати роботи російських чиновників на білоруському напрямку.

Ці документи отримані з управління Путіна з міжрегіональних і культурних зв’язків, яке очолює генерал СЗР (Служби зовнішньої розвідки РФ) Володимир Чернов.

Перший з цих документів має назву “Стратегия работы в Республике Белоруссия” і підготовлений у вересні 2020 року. У стратегії серед іншого стверджується, що для збереження впливу в Білорусі необхідно отримати вплив над максимальною кількістю політичних сил, що формуються (увійти в керівні органи всіх опозиційних структур) і створити ресурсну базу для формування майбутнього суспільно політичного руху, політичної партії, знайти і підготувати понад тисячу кандидатів для подальшої участі в парламентських виборах.

Крім того, Кремль зайнятий тим, щоб сформувати у Білорусі інформаційну інфраструктуру для “збереження суспільно-політичного впливу” за будь-якого сценарію. Мова про контрольовані РФ канали поширення інформації (ЗМІ, соцмережі, мережа Telegram-каналів, YouTube).

У стратегії перераховані деякі ресурси, які вже контролюються Кремлем:

Видання також опублікувало найсвіжіший документ – установчу програму “маріонеткової” партії, яку в Кремлі назвали “Право народу”. Офіційно про партію ще не оголосили, але по її програмі можна зробити висновки про плани РФ.

Судячи з програми, Кремль розраховує каналізувати невдоволення громадян Білорусі в бік “конституційних реформ”, сподіваючись, що це відверне білорусів від боротьби проти вкрадених результатів виборів.

Крім того, Москва планує перехід Білорусі до парламентсько-президентської республіки.

Також у планах адміністрації Путіна провести в Білорусі масштабну приватизацію державного сектора.

The Insider зазначає, що в документі – безліч правок від Нікіти Логового, який ймовірно планує зайняти у зазначеній проросійській партії “не останнє місце”.

28-річний Нікіта Логовой – випускник факультету міжнародних відносин БГУ, в соцмережах він активно підтримує опозиційні заходи, фотографується з БЧБ прапором.

Нікіта Іванович Логовой – син Івана Логового, співвласника і голови ради директорів СП ТОВ “Фармленд” (білорусько-голландське спільне підприємство, але є у Логового-старшого і російські компанії). Логовой-старший часто виступає у політичному клубі єдиноросів “Центр соціально-консервативної політики”, де підтримує поглиблення білорусько-російської інтеграції. При цьому він відкрито дистанціюється від Лукашенка.

Нагадаємо, Мінфін та Держдеп США ввели персональні санкції проти чиновників МВС та організацій Білорусі, проти кількох десятків людей було запроваджено візові обмеження.

Також стало відомо, що двоюрідний племінник президента Росії Володимира Путіна, бізнесмен, колишній співробітник ФСБ РФ Роман Путін створює нову партію “Росія без корупції”. Згодом йому відмовили у реєстрації цієї партії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE