Politerno > Україна і світ > В Україні поновила роботу місія МВФ щодо перегляду програми stand by

В Україні поновила роботу місія МВФ щодо перегляду програми stand by

  • 11 Січня, 2021
  • 670 Переглядів
  • 0

В Україні з понеділка поновлює роботу місія Європейського департаменту МВФ з питань першого перегляду програми у форматі stand-by.

Про це повідомили “Інтерфакс-Україна” в представництві Фонду в Україні.

“Місія… сьогодні поновлює свою роботу зустрічами з представниками влади”, – йдеться у відповіді на запит агентства.

У представництві нагадали, що місія дистанційно обговорює з владою України останні актуально економічні події, а також заходи і реформи, необхідні для завершення першого перегляду.

Як повідомлялося, місія працювала 21-23 грудня минулого року, після чого було взято перерву на свята.

МВФ 9 червня 2020 року затвердив нову 18-місячну програму stand-by для України на SDR3,6 млрд (близько $5 млрд) із негайним виділенням $2,1 млрд першого траншу.

Після виділення першого траншу було намічено чотири перегляди програми – за підсумками червня, вересня і грудня цього року, а також червня 2021 року із завершенням цих переглядів відповідно 1 вересня та 1 грудня цього року і 15 травня і 15 жовтня – наступного. Розміри другого і третього траншу – по $700 млн, третього – $560 млн і завершального четвертого – $980 млн. Передбачалося, що віртуальна місія щодо першого перегляду програми працюватиме 13-23 липня, проте цей план був порушений.

Нагадаємо, наприкінці листопада міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що у переговорах з МВФ досягнуто “значного прогресу”, а тому в найближчий час очікується внесення проєкту держбюджету на 2021 рік у Верховну Раду.

Також ми повідомляли, що екс-міністра фінансів Оксану Маркарову призначать послом України в США. Рішення про це прийнято в Офісі президента. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба стверджує, що претензій до нинішнього посла – Володимира Єльченка – немає. У команді президента мають намір вибудовувати партнерські відносини з новообраним главою Білого дому Джо Байденом. І призначення Маркарової має посприяти цьому.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE