Politerno > Україна і світ > Сотні тисяч доларів і євро нардепа Дубневича – арештували

Сотні тисяч доларів і євро нардепа Дубневича – арештували

  • 29 Січня, 2021
  • 583 Переглядів
  • 0

Вищий антикорупційний суд заарештував кошти підозрюваного у заволодінні понад 93 млн гривень Укрзалізниці нардепа Ярослава Дубневича.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Telegram.

“Вищий антикорупційний суд заарештував кошти народного депутата України 9 скликання, підозрюваного у заволодінні понад 93 млн гривень коштів ПАТ “Укрзалізниця”, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України”, – зазначають у САП.

Мова йде про понад 100 тисяч доларів та понад 100 тисяч євро, які в Дубневича вилучили під час обшуків.

Кошти арештовано на строк судового слідства та розгляду справи у суді.

У САП зазначають, що ухвала суду може бути оскаржена в суді апеляційної інстанції протягом 5 днів з моменту її оголошення.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду заарештувала народного депутата із групи «За майбутнє» Верховної ради Ярослава Дубневича до 31 грудня.

Слідство вважає Ярослава Дубневича організатором корупційної схеми із заволодіння 93 млн грн Укрзалізниці. Він разом зі спільниками вивчив та проаналізував ринок стрілочних переводів і організував постачання деталей за завищеними цінами.

Використовуючи свій статус нардепа та голови транспортного комітету, Дубневич “надавав учасникам схеми незаконні вказівки”. На цій схемі заробили фірми, контрольовані депутатом та його спільниками.

Наприкінці жовтня 2019 року Верховна Рада дозволила притягнути Дубневича до кримінальної відповідальності. Він став першим обранцем 9 скликання, якого позбавили недоторканності.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE