Politerno > Україна і світ > Санкції проти каналів Медведчука: ОПЗЖ хоче імпічменту Зеленського і подає до ВС – Мендель відповіла

Санкції проти каналів Медведчука: ОПЗЖ хоче імпічменту Зеленського і подає до ВС – Мендель відповіла

  • 4 Лютого, 2021
  • 867 Переглядів
  • 0

На з’їзді партії “Опозиційна платформа – За життя” прийнято рішення ініціювати процедуру імпічменту президента Володимира Зеленського через санкції проти нардепа Тараса Козака та блокування “трьох провідних незалежних українських телевізійних каналів” – “112 Україна”, NewsOne і ZIK.

Про це повідомила пресслужба ОПЗЖ.

“Ми засуджуємо антиконституційні та протиправні дії президента Володимира Зеленського, який своїм указом ввів персональні санкції проти народного депутата Тараса Козака та заблокував роботу трьох провідних незалежних українських телевізійних каналів “112 Україна”, NewsOne і ZIK”, – заявили у партії.

В ОПЗЖ назвали санкції “нападом на демократію, свободу слова та спробою встановлення диктатури”.

Партія запевняє, що Зеленський порушив Конституцію, закони, принципи демократії та верховенства права.

Також стало відомо, що 4 лютого 2021 року до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду надійшло два позови громадян, які оспорюють указ президента “Про рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Згідно з даними, відповідачем є безпосередньо Зеленський, позивачем – адвокат Попков Павло, а третьою стороною “Телерадіокомпанія “112-ТВ”, “Новини 24 години”, “Нові комунікації”.

Прессекретарка президента Юлія Мендель відреагувала на рішення “Опозиційної платформи – За життя” ініціювати процедуру імпічменту.

“На комусь шапка горить. За закриття проросійської пропаганди, що підриває політику України та наш шлях до ЄС, ОПЗЖ вимагає імпічменту президента.

Насамперед рішення закрити пропагандистські медіаплатформи – колегіальне та широко підтримане українським суспільством. Колегіальне та справедливе рішення, яке було ухвалене РНБО та введене в дію указом президента, є абсолютно законним – відповідає чинній Конституції та чинному закону “Про санкції”. В основі цього рішення – конкретні пропозиції Верховної Ради та Служби безпеки про застосування санкцій.

Розцінюємо заяви ОПЗЖ у відповідь на рішення РНБО про санкції як риторичне і піарне прикриття захисту активів співкерівника цієї політичної структури. Насправді в цьому випадку імпічмент – це суто пропагандистська ініціатива, розрахована на підняття скандалу навколо теми, яка точно викликала позитивну реакцію та об’єднання суспільства. Такою ініціативою вони пробують внести розкол і спровокувати внутрішню кризу, що притаманно ідеології цієї партії.

Не варто ототожнювати свободу слова та свавілля пропаганди і тим більше за гроші та в інтересах держави-агресора та окупаційних структур. Якщо ОПЗЖ хоче попіаритись з використанням теми імпічменту, то це їхнє право як політичної сили. Однак усе суспільство бачить, що вони просто використовують цю риторику та цей піар заради дуже цинічного та корисливого інтересу – порятунку активів однієї особи”, – зазначила Мендель.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 2 лютого 2021 року про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука – “112 Україна”, NewsOne, ZIK.

Президент Володимир Зеленський заявив, що санкції проти телеканалів «112 Україна», Zik, NewsOne та Тараса Козака були введені після фіксації конкретних підстав та їх обговорення.

В Євросоюзі у неофіційній реакції схвально поставилися до запроваджених РНБО санкцій проти телеканалів Віктора Медведчука – “112 Україна”, NewsOne та ZIK. Прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі засуджують санкції президента України проти телеканалів з орбіти кума Путіна нардепа “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука.

У свою чергу міністр культури та науки колишній гендиректор каналу “1+1” Олександр Ткаченко у своєму Telegram повідомив, що медіахолдинг, проти якого було запроваджено санкції РНБО, давно перетворився на  іноземну пропагандистську машину, яку опосередковано фінансував агресор.

Як повідомила у блозі на “УП” виконавча директорка і член правління ЦПК Дар’я Каленюк, зв’язок нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака з терористами “ЛДНР” і постачанням вугілля з ОРДЛО тягнеться з 2014 року.

4 лютого у Києві на вулиці Жилянській біля будівлі телеканалу “НАШ” відбулася сутичка між активістами і правоохоронцями, молодики вимагають закриття телеканалу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE