Politerno > Україна і світ > Тупицький працює з дому і отримує зарплату – КСУ

Тупицький працює з дому і отримує зарплату – КСУ

  • 5 Лютого, 2021
  • 901 Переглядів
  • 0

Голова Конституційного суду Олександр Тупицький виконує службові обов’язки в режимі дистанційної роботи, так як зв’язку співробітники Управління держохорони не пускають його на робоче місце у приміщення суду.

Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на відповідь КСУ на інформаційний запит.

“У зв’язку з недопущенням голови суду працівниками Управління державної охорони України до робочого кабінету, наразі Тупицький О.М. виконує службові обов’язки в режимі дистанційної роботи, яку в Конституційному суді України запроваджено на період дії карантину”, – заявили у КС.

При цьому в суді зазначили, що указ президента Володимира Зеленського “Про відсторонення від посади судді Конституційного Суду України” від 29 грудня 2020 року не позбавляє Тупицького статусу судді Конституційного суду.

Більше того, в документі вказано, що “з огляду на законодавчо передбачену процедуру обрання голови суду, згаданий указ президента України не має наслідком відсторонення Тупицького від посади голови Конституційного суду України”.

Таким чином, як заявили в КС, виконання головою Конституційного суду дистанційної роботи не тягне за собою будь-яких обмежень обсягу трудових прав, а також передбачає оплату праці в повному обсязі та в строки, визначені законодавством України.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру голові Конституційного суду Олександру Тупицькому, втім, суддя “імітує невручення” і відвідує робоче місце.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE