Politerno > Україна і світ > Тупицького не пускають на робоче місце, у КС заявили про можливу дестабілізацію роботи суду

Тупицького не пускають на робоче місце, у КС заявили про можливу дестабілізацію роботи суду

  • 19 Січня, 2021
  • 610 Переглядів
  • 0

Працівники Управління державної охорони не допускають Олександра Тупицького до приміщення КС.

Про це КС повідомив у Facebook.

“Сьогодні, 19 січня, працівники Управління державної охорони України без повідомлення про причини вкотре не допускають голову Конституційного суду України Олександра Тупицького до приміщення суду та робочого кабінету.

За словами Олександра Тупицького, вказане є черговою спробою протиправного втручання у діяльність голови Конституційного суду України, перешкоджанням виконанню ним своїх службових обов’язків, спрямованим на блокування роботи Конституційного суду України в цілому”, – зазначили у КС.

КС заявляє, що хоча “указом президента України Олександр Тупицький відсторонений від посади судді Конституційного суду України, адміністративні функції як голови суду він має виконувати, оскільки на це його уповноважили судді Конституційного суду України”.

На думку КС, “нездійснення адміністративних функцій голови суду призведе до дестабілізації роботи всієї інституції”.

Нагадаємо, на Різдво голова Конституційного суду Олександр Тупицький попри скандали довкола його фігури злітав із сім’єю в Об’єднані Арабські Емірати. Туроператору “Join Up” за тижневий відпочинок трьох осіб він заплатив нібито близько 242 тисяч гривень.

Під час перебування в ОАЕ Олександр Тупицький заявив, 13 січня після прильоту в Україну в аеропорту йому мають вручити повідомлення про підозру.

За інформацією “Слідства.Інфо”, голова ВАКС Олена Танасевич 23 грудня приїжджала до Київського інституту інтелектуальної власності на передноворічну вечірку, організовану колишнім депутатом-“регіоналом” Сергієм Ківаловом. На святкуванні також були глава ОАСК Павло Вовк та голова Конституційного суду України Олександр Тупицький.

Згодом Танасевич запевнила, що під час вечірки 23 грудня, на якій були присутні підозрюваний глава ОАСК Павло Вовк та голова КСУ Олександр Тупицький, не спілкувалася з ними.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE