Politerno > Україна і світ > ОГП скасував допит керівників НАБУ у справі Татарова

ОГП скасував допит керівників НАБУ у справі Татарова

  • 13 Лютого, 2021
  • 587 Переглядів
  • 0

У п’ятницю ввечері журналіст Юрій Бутусов повідомив, що Офіс генпрокурора викликає директора НАБУ Ситника, керівника підрозділу детективів Калужинського, а також старшого детектива НАБУ Руслана Габріеляна на допит в якості свідків у справі заступника керівника Офісу президента Олега Татарова на понеділок, 15 лютого.

За його інформацією, керівників НАБУ викликали на допит заступник генпрокурора Олексій Симоненко, який тісно пов’язаний з Татаровим і Анрієм Порновим, а також прокурор Юрій Розанов для того, щоб зобразити конфлікт інтересів НАБУ в розслідуванні справи Татарова.

 

“Викликаючи в якості свідків керівників, які ведуть розслідування і керують НАБУ, Татаров вирішив руками своїх підручних зобразити… конфлікт інтересів у справі, і забрати під цим приводом справу Татарова у НАБУ! За законом не може бути хтось одночасно і процесуальною стороною у справі, і свідком у справі. Тобто викликаючи в якості свідків відповідальних за розслідування, вони одразу приймуть рішення забрати справу Татарова на законних підставах з НАБУ”, – зазначив Бутусов.

Вже у суботу, 13 січня, генпрокурор Ірина Венедіктова у Facebook заявила, що допит директора НАБУ Артема Ситника та начальника Головного підрозділу детективів НАБУ Андрія Калужинського не відбудеться.

“Допит Ситника та Калужинського відміняється”, – написала генпрокурорка. По суті справи вона більше нічого не повідомила.

Реагуючи на повідомлення Венедіктової, Бутусов у суботу зазначив, що скасування нею допиту керівників НАБУ є дуже швидким і важливим рішенням, яке зірвало спробу заступника генпрокурора Олексія Симоненка створити конфлікт інтересів у розслідуванні і забрати справу Татарова з НАБУ.

У свою чергу, колишній нардеп від БПП і журналіст, а зараз член наглядової ради “Укрзалізниці” Сергій Лещенко в Telegram також підтвердив інформацію, що у п’ятницю керівники НАБУ отримали виклик на допит на понеділок.

Водночас він звернув увагу на те, що Венедіктова заявила про скасування допиту двох керівників НАБУ, але не детектива Руслана Габріеляна, який розслідує справу Татарова.

Нагадаємо, прокуратура відкликала клопотання про арешт Татарова, яке подала після того, як йому повідомили про підозру у причетності до корупції під час роботи на топ-посаді в “УкрБуді”.

Як заявили в Офісі генпрокурора, заступник голови Офісу президента Олег Татаров має статус адвоката, а тому про підозру йому повідомили з порушеннями – це мав зробити генпрокурор або його заступник.

Національна поліція оголосила підозру екскерівнику компанії “Укрбуд”, фігуранта справи про розкрадання майна Нацгвардії Максима Микитася у викраденні людини в грудні 2020 року та вимаганні “боргу”.

Правоохоронці звернулися до суду з клопотанням про запобіжний захід Микитасю у вигляді утримання під вартою на період слідства.

Національне антикорупційне бюро занепокоїли дії слідчих поліції щодо ексголови компанії “Укрбуд”, фігуранта справи про розкрадання майна Нацгвардії Максима Микитася.

У Нацполіції заявили, що оголошення підозри ексголові “Укрбуду” Максиму Микитасю у викраденні та вимаганні не має нічого спільного із розслідуванням корупційних злочинів, у яких він фігурує.

Микитась водночас є підозрюваним у справи, яку розслідує НАБУ і в якому він пішов на угоду зі слідством.

Свідчення Микитася лягли в основу обвинувачень зі сторони НАБУ стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова.

Апеляційна палата ВАКС зупинила рішення Печерського райсуду Києва про передачу справи заступника голови ОП Олега Татарова з НАБУ в інший орган досудового розслідування.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE