Politerno > Україна і світ > Прокурор передумав арештовувати Татарова

Прокурор передумав арештовувати Татарова

  • 30 Грудня, 2020
  • 711 Переглядів
  • 0

Прокурор відкликав клопотання про обрання запобіжного заходу заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову.

Про це стало відомо під час засідання Вищого антикорупційного суду 30 грудня.

“Прокурор відкликає клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Татарова у зв’язку з тим, що на даний час ми не можемо повністю стверджувати, що підозра була пред’явлена обґрунтовано. Тому ми відкликаємо дане клопотання”, – голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін у Facebook

Захист заступника голови ОПУ і сам Татаров проти цього не заперечували.

Наразі слідчий суддя пішов у нарадчу кімнату для вирішення питання про відкликання подання прокурора.

Шабунін заявив, що “весь цей корупційний шабаш – особисте рішення і відповідальність Зеленського”.

Нагадаємо, Татарова підозрюють у причетності до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася.

18 грудня виконуючий обов’язки керівника САП Максим Грищук підписав підозру заступнику керівника Офісу президента Олегу Татарову.

Після того як заступник глави Офісу президента Олег Татаров прийшов до НАБУ по повістку про виклик, він написав заяву про призупинення своїх службових обов’язків.

24 грудня стало відомо, що Офіс генпрокурора передав справу, в якій фігурує Татаров, з НАБУ в СБУ. НАБУ вважає, що Офіс генпрокурора здійснює безпрецедентне в історії України втручання в розслідування бюро тим, що забрав у детективів справу Татарова.

28 грудня Вищий антикорупційний суд не зміг обрати запобіжний захід заступнику голови ОП Олегу Татарову, так як на засідання не з’явилися прокурори.

29 грудня Національна поліція оголосила підозру екскерівнику компанії “Укрбуд”, фігуранту справи про розкрадання майна Нацгвардії Максима Микитася у викраденні людини в грудні 2020 року та вимаганні “боргу”.

Національне антикорупційне бюро висловило занепокоєння діями працівників поліції щодо екскерівника компанії “Укрбуд”, фігуранта справи про розкрадання майна Нацгвардії Максима Микитася.

У Нацполіції заявили, що оголошення підозри ексголові “Укрбуду” Максиму Микитасю у викраденні та вимаганні не має нічого спільного із розслідуванням корупційних злочинів, у яких він фігурує.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE