Politerno > Україна і світ > Дробович каже, що проспект Бандери не стане “Московським” – рішення суду не вступить в силу

Дробович каже, що проспект Бандери не стане “Московським” – рішення суду не вступить в силу

  • 17 Лютого, 2021
  • 646 Переглядів
  • 0

Голова українського Інституту нацпам’яті Антон Дробович запевнив, що проспекту Бандери в Києві не повернуть назву Московський проспект, оскільки рішення суду не вступить в силу.

Про це Дробович заявив у коментарі Telegram-каналу PavlovskyNews.

 

“Рішення Окружного адмінсуду Києва не вступило в силу. І не вступить, оскільки воно буде оскаржене Київською міськрадою та Інститутом національної памʼяті. Чим завинив Корчак, Алмазов та інші перед активістами, які подали позов, з судового рішення не зрозуміло. Тільки людей кошмарять — перейменовують туди і назад”, — заявив Дробович.

Він зазначив, що мотивація позивачів, які звернулися в ОАСК з проханням повернути попередню назву проспекту Бандери йому не особливо зрозуміла.

За словами голови Інституту нацпам’яті, документи для оскарження рішення ОАСК в апеляції вже готуються.

Зазначимо, в рішенні ОАСК сказано, що воно вступає в силу лише після закінчення строку подання апеляційної скарги — якщо її не подадуть. Згідно зі статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства, апеляційна скарга подається протягом 30-ти днів з моменту прийняття рішення судом. Тобто це рішення можна оскаржити до 28 лютого 2021 року.

Про те, що ОАСК скасував рішення Київради від 2016 року про перейменування 5 вулиць Києва (включаючи проспект Бандери), стало відомо 11 лютого. Рішення прийняли 28 січня 2021 року.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE