Politerno > Україна і світ > Марсохід Perseverance надіслав на Землю нові вражаючі фото Марсу

Марсохід Perseverance надіслав на Землю нові вражаючі фото Марсу

  • 19 Лютого, 2021
  • 837 Переглядів
  • 0

Марсохід NASA Perseverance (Наполегливість), який добу тому здійснив вдалу посадку в північній півкулі Марса, надіслав на Землю нові фото поверхні Червоної планети.

Про це повідомляєьться у Twitter-аккаунті марсохода Perseverance.

Слід нагадати, що Perseverance, який покинув Землю 30 липня минулого року, 18 лютого о 22:44 за київським часом здійснив вдалу посадку в 45-кілометровий кратер Єзеро на західній околиці рівнини Ісіди в північній півкулі Марса.

Сигнал за 11 хвилин 22 секунди подолав близько 200 мільйонів кілометрів та досяг Лабораторії реактивного руху NASA, яка розташована поблизу Лос-Анджелеса, США о 22:55.

Станом на 20:50 19 лютого з моменту посадки Perseverance надіслав вже 5 фото.

 

Ровер надіслав фото свого колеса з вдосконаленим малюнком протектора

 

Попередній марсохід NASA Curiosity, який досі підтримує зв’язок з космічним агентством, мав деякі проблеми з колесами

 

Момент посадки Perseverance

 

Місце посадки Perseverance

 

Фото посадки марсохода, яке зробив зонд NASA з орбіти планети

 

Одне з двох перших фото, яке було отримано відразу після посадки

Невдовзі марсохід NASA має надіслати на Землю відео своєї посадки.

Довідково: За понад 6 місяців польоту Perseverance подолав 470 мільйонів кілометрів.

U.S. Geological Survey склали інтерактивну карту місця посадки Perseverance. Це 45-кілометровий кратер Єзеро на західній околиці рівнини Ісіди в північній півкулі Марса. Вважається, що 3,5-3,9 мільярда років тому там розташовувалися дельта річки і озеро.

На борту ровера поміж наукових інструментів та моделі вертольота є три флешки з 11-ма мільйона імен жителів Землі, зокрема і 75 000 українців. Зареєструйтесь та відправте своє ім’я на Марс з наступною місією.

Це вже буде дев’ята посадка апаратів NASA на Марс. Один із роверів — “Curiosity”, місце посадки якого назвали на честь письменника Рея Бредбері, все ще активний. З моменту посадки у 2012 році він вже подолав 23 кілометри по поверхні планети.

Марсохід Perseverance шукатиме ознаки існування в минулому Марса мікробіологічних форм життя. Зокрема, він збере зразки грунту, а також вивчатиме клімат і погоду на планеті.

NASA та Європейська космічна агенція планують у 2026 році запустити ще один марсохід, який має забрати пробірки зі зразками, які збере Perseverance та доставити їх на Землю.

На борту Perseverance є зразки матеріалів, з яких планують робити скафандри для висадки людей на поверхню Місяця і, в подальшому, Марса. Інженери перевірять, як на зразки вплине марсіанська середовище.

Повідомляється, що апарат укомплектований 23 спеціалізованими камерами, вдосконаленою навігаційною системою, екстремальною установкою, яка зможе зібрати зразки марсіанського повітря, а також – 2 мікрофони, завдяки яким людство зможе вперше почути, як звучить Марс.

Також вперше у складі місії на Марс буде безпілотник – 1,8-кілограмовий міні-гелікоптер Ingenuity (Винахідливість).

До сих пір в рамках марсіанських місій не використовувалися апарати, здатні літати в атмосфері. За допомогою дрона планують відпрацювати технологію таких польотів.

Загальні витрати на створення марсохода і його запуск оцінюють в $ 2,1-2,7 мільярда.

У вівторок, 9 лютого, на орбіту Марсу вийшов запущений до Червоної планети 19 липня минулого року дослідницький зонд Об’єднаних Арабських Еміратів “Hope” (“Надія”).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE