Politerno > Україна і світ > Skyup скаржиться, що авіакомпанії Коломойського монополізують рейси на Стамбул

Skyup скаржиться, що авіакомпанії Коломойського монополізують рейси на Стамбул

  • 26 Лютого, 2021
  • 608 Переглядів
  • 0

Пов’язана з олігархом Ігорем Коломойським авіакомпанія Windrose в суді намагається відібрати у Skyup 3 із 24 дозволених частот за напрямком Київ-Стамбул, решта 21 належить іншій підконтрольній бізнесмену компанії – МАУ.

Про це генеральний директор SkyUp Airlines Дмитро Сєроухов розповів у своїй колонці для ЕП.

За його словами, з 2018 року за напрямком “Київ – Стамбул” кожна сторона може виконувати 24 рейси на тиждень. В Україні Авіаційна служба 21 частоту надала МАУ, три – Windrose (“Роза вітрів”).

Проте згодом з’ясувалося, що Windrose не виконує рейси до Стамбула, “тож відповідно до авіаційного законодавства їх передали “Atlasjet Україна”. У 2020 році авіакомпанія з ринку пішла, а ДАСУ за заявкою Skyup закріпила частоти за нею.

Через рік після втрати частот, пише Сєроухов, компанія “Роза вітрів” вирішила звернутися до Окружного адмінсуду Києва, аби їх повернути.

“Важливий нюанс: МАУ з 21 рейсу використовує лише десять (з 29 березня 2021 року планує збільшити до 14-ти), але забрати частоти вирішили саме у SkyUp, яка здійснює всі три доступні перельоти за цим маршрутом”, – пояснює гендиректор SkyUp.

“Розу вітрів” тривалий час пов’язують з групою Приват олігархів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Серед засновників, повідомляє Youcontrol, вказані ТОВ “Райдел” та офшорна кіпрська компанія олігарха БРЕГЕНЗЕР ЛІМІТЕД. Водночас, 100% ТОВ “Райдел” належить цій же офшорній компанії.

“Таким чином, мета позову – повернення до монополії, яка існувала на цьому напрямку”, – підсумовує Сєроухов.

Нагадаємо, на початку травня 2019 року Шостий апеляційний адміністративний суд скасував вимогу Офісу великих платників ДФС щодо сплати авіакомпанією “Міжнародні авіалінії України” 59,96 млн грн податків та зборів.

Тоді ж державна авіаційна служба України схвалила заявки авіакомпанії Windrose на виконання рейсів із Одеси в Тель-Авів (Ізраїль).

У вересні 2019 року уряд запланував виділити 5 млрд грн компенсації компанії “Міжнародні авіалінії України” олігарха Ігоря Коломойського.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE