Politerno > Україна і світ > У Зеленського підтримують сплату 5 млрд з бюджету компанії Коломойського

У Зеленського підтримують сплату 5 млрд з бюджету компанії Коломойського

  • 15 Вересня, 2019
  • 2002 Переглядів
  • Comments Off

Уряд планує виділити 5 млрд грн компенсації компанії “Міжнародні авіалінії України” олігарха Ігоря Коломойського.

Інформацію журналіста Петра Шуклінова про те, що українці зі своїх податків заплатять 5,4 млрд гривень компанії МАУ підтвердила “Команда Зеленського в Харкові” у Facebook.

“5 мільярдів це справедлива компенсація для підтримки вітчизняного повітряного оператора і нехай порохоботи зляться, але це потрібно державі!”, – йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що офіційної інформації про таке рішення Кабміну поки немає.

“Ще один хороший день для Коломойського. Або наслідки зустрічі президента із Зеленським. Ми з вами з наших податків заплатимо 5 мільярдів гривень компанії МАУ за те, що їй було важко жити останні роки через необхідність облітати зону бойових дій в Донбасі, а також Крим і Росію. У МАУ оцінили збитки в 216 мільйонів доларів (5,4 млрд грн). Новий Кабмін сказав: звичайно, компенсуємо. Глава Мінінфраструктури Криклій повідомив, що питання опрацьовується і буде вирішено”, – написав Шуклінов в своєму телеграм-каналі “Котимося”.

Він додав, що 70% рівень довіри президенту (згідно з останнім опитуванням “Рейтингу”) дозволяє Зеленському робити абсолютно все.

“Всі важелі влади в одному кабінеті. Діставайте гаманці. Час платити Ігорю Валерійовичу”, – додав журналіст.

Під час зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) Ігор Коломойський розповів журналістам, що володіє 25% акцій авіакомпанії Міжнародні авіалінії України (МАУ)

За словами бізнесмена, серед акціонерів МАУ також є Павло Овчаренко – глава Укртатнафти. Про те, що Коломойський – один з акціонерів МАУ раніше заявляв співвласник авіакомпанії Арон Майберг.

МАУ була заснована в 1992 році. Авіакомпанію прямо або опосередковано контролює кіпрська Онтобет Промоушінз Лімітед. Повний список її бенефіціарів не розголошується.

Авіапарк МАУ налічує 42 авіалайнера. Середній вік її флоту – 12 років.

У травні Державна авіаційна служба України схвалила заявки ще однієї авіакомпанії Коломойського Windrose на виконання рейсів із Одеси в Тель-Авів (Ізраїль).

Нагадаємо, 10 вересня президент України Володимир Зеленський провів зустріч з бізнесменом, екс-главою Дніпропетровської ОДА Ігорем Коломойським в Офісі президента на Банковій.

13 вересня Ігор Коломойський уперше з’явився на форумі “Ялтинської європейської стратегії”, засновником якого є інший олігарх Віктор Пінчук. Коломойський розповів, що зустріч із Зеленським в Офісі президента відбулася на запрошення президента.

Як заявив журналістам у кулуарах Ялтинської європейської стратегії (YES) Коломойський, він має право вимагати частку в акціонерному капіталі націоналізованого Приватбанку.

12 вересня було оприлюднено рішення Жовтневого районного суду міста Дніпра, на підставі якого співробітники Соборного відділення поліції прибули у центральний офіс ПриватБанку з обшуком для виїмки документів, пов’язаних з консультантами банку. Джерело НВ в ПриватБанку висловило побоювання щодо того, що поліція запитує документи щодо юридичних консультантів, а також все листування з банку з консультантами. До цього інформацію про юридичних консультантів також вимагали від ПриватБанку детективи НАБУ.

Того ж дня правоохоронці провели обшуки за місцем прописки екс-глави НБУ Валерії Гонтаревої в Києві. Повідомлялось, що Андрій Портнов знав про деталі слідчих дій раніше, ніж адвокати Гонтарєвої.

13 вересня екс-президент Петро Порошенко свідчив у Держаному бюро розслідуванні щодо ренаціоналізації Приватбанку. Його питали щодо обставин проведення наради в Адміністрації президента, коли обговорювали ризики і загрози, які з’явилися для країни у зв’язку з прийняттям рішення Окружного суду про ренаціоналізацію, або скасування націоналізації “Приватбанку“.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE